Dansk:
Tegnsætning

Tegnsætning

Beskrivelse


Dette forløb handler om tegnsætning, og giver dig en grundlæggende intro til det mest basale, når det handler om kommaer og pauser.

Det er svært at komme udenom i danskfaget, at kommatering og forståelsen af, hvornår der skal være komma punktum, udråbstegn, kolon osv. er afgørende for forståelsen af en tekst. På meget få minutter får I her en super god introduktion til det allervigtigste med en masse gode huskeregler.

Tegnsætning kan være lidt træls, fordi det kræver, at man er så opmærksom, men er man ikke særlig god til tegnsætning er det også meget tydeligt at se for andre, der læser ens tekster.

Videoerne er lavet af Anne Rosenskjold, der har stor erfaring med undervisning i dansk på mellemtrin.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Tegnsætning
  • Pauser 2

    Denne video gennemgår, hvordan man kan bruge tegnsætning til at markere pauser. Punktum, udråbstegn, spørgsmålstegn og komma bliver ligeledes gennemgået.

  • De syv kommaregler 2

    Denne video gennemgår syv kommaregler ved startkomma. Der gives eksempler ved alle regler.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Anne Rosenskjold

Navn: Anne Rosenskjold Nordvig

Uddannet fra: Københavns Dag- og Aften Seminarie

Linjefag/fag: Dansk og Religion

Hvor har du undervist? København og omegn

Hvorfor blev du lærer? Jeg elsker at sætte mig ind i et fagligt emne, for efterfølgende at videreformidle det på en sjov og kreativ måde. Og så kan jeg rigtig godt lide børn

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg elsker at undervise, og jeg bliver aldrig træt af at finde nye veje ind i fagene. Særligt den kreative tilgang til et emne er jeg meget begejstret for. Og netop i den sammenhæng åbner Restudy op, for helt nye måder at formidle på, hvilket er superfedt!

Free