Studietrivsel:
Sov godt – Guidede søvnøvelser

Sov godt – Guidede søvnøvelser

Beskrivelse


Disse videoer handler om, hvordan man får optimal søvn og dermed forberedelse inden eksamen. Mange slås med søvnproblemer op til eksamen pga. angst og nervøsitet. Disse videoer sætter fokus på dette område.

Videoerne er lavet af Studymind, og er forklaret og fortalt af Anja Stelvig, der har stor erfaring med disse problematikker.

Der er flere studier og undersøgelser, som viser, at unge op til og lige før eksamen bruger medicin for at berolige nerverne, ligesom de spiser optimalt i potentielt set flere uger op til eksamen.

Videoerne her kommer med konkrete, enkle råd til, hvordan du kan undgå at blive for perfektionistisk og være alt for kritisk over for sig selv.

Vi håber, at I kan lide videoerne, og kan bruge dem.

God fornøjelse.

Free
Godnat2
  • Godnat 1

    Har du svært ved at falde i søvn? Eller vågner du om natten? Så lad øvelsen Godnat guide dig ind i søvnen. En god nattesøvn er vigtig for din indlæringsevne og din evne til at huske. Et presset studieliv og bekymringer omkring eksamen, kan påvirke din søvn. Nogle har svært ved at falde til ro om aftenen, mens andre vågner flere gange i løbet af natten og har vanskeligt ved at falde i søvn igen. Denne guidede øvelse hjælper dig med at få en god nats søvn. Du skal lytte til øvelsen, når du har lagt dig i sengen og slukket lyset. Øvelsen vil guide dig ind i en afspændt tilstand, der gradvist gør dig mere og mere søvnig. Det kan være, du falder i søvn inden øvelsen slutter, så det er en god ide at placere din telefon et sted, der ikke generer dig, mens du sover. Hvis øvelsen ikke er nok til at hjælpe dig ind i søvnen, så bliv i den afspændte tilstand. En tilstand af dyb afspænding er næsten lige så godt som rigtig søvn. NB: Det er helt normalt, at dine tanker kan begynde at vandre under øvelsen. Når du eksempelvis får bekymringer og tanker om dagens opgaver, så registrer blot, at det sker, og flyt så din opmærksomhed tilbage på øvelsen. Undlad at blive irriteret på dig selv. Sov godt!

  • Sandstranden 1

    Har du vanskeligt ved at opnå ro eller falde i søvn efter en lang dag på studiet? Så kan visualiseringsøvelsen Sandstranden hjælpe dig med dette. Øvelsen gør brug af det, der kaldes bevidst visualisering. Det betyder, at du styrer dine indre forestillingsbilleder i en bestemt retning og gør dem så levende som muligt. Når du forestiller dig noget ubehageligt, så får du det dårligt. Og omvendt, når du forestiller dig noget rart, så får du det godt. Du skal i den følgende øvelse, danne nogle rare billeder i din fantasi, som gør dig rolig og afslappet. Lav øvelsen liggende, og tag evt. et tæppe over dig, så du ikke bliver kold. Øvelsen varer 4 min., men du kan i princippet fortsætte så længe, det føles rart, eller til du falder i søvn. Det er helt normalt, at dine tanker kan begynde at vandre under øvelsen. Når du eksempelvis får bekymringer og tanker om dagens opgaver, så registrer blot, at det sker, og flyt så din opmærksomhed tilbage på øvelsen. Undlad at blive irriteret på dig selv. God fornøjelse!

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Anna Stelvig
Anna Stelvig

Underviser

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk