Studietrivsel:
Blokering ved skriftlige opgaver

Blokering ved skriftlige opgaver

Beskrivelse


De fleste af os har nok prøvet i forbindelse med en skriftlig opgave at gå i stå i skriveprocessen. Vi skriver måske et par linjer, brug tid på se, hvor mange anslag vi nu samlet set er oppe på og bliver hver gang frustreret over, at vi stadig mangler meget.

Disse videoer fra Studymind fortalt og forklaret af Anja Stelvig hjælper dig med at undgå at få skriveblokader og generel blokering ved skriftlige opgaver som rapporter, DHO, SRO, SRP, synopsis og hvad der ellers er af skriftlige opgaver.

Forløbet indeholder fem videoer, der på under et kvarter giver dig en masse råd og konkrete øvelser til, hvordan du kan undgå skriveblokering, inden du skal i gang med en skriftlig opgave, og naturligvis også, hvordan du slipper ud af en blokade, når du først er kommet i gang.

Vi håber, at I kan bruge videoerne, og føler, at de kan hjælpe jer.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Blokering Ved Skriftlige Opgaver
 • Tanketeksten 1

  Lær en metode til hvordan du arbejder en tekst igennem fra start til slut. Hvis du synes, det er svært at skrive en tekst, kan det hænge sammen med, at du stiller alt for store krav til dig selv. Du vil have, at teksten skal være perfekt i første forsøg, og derfor synes intet af det, du skriver, at være godt nok. Resultatet er, at du skriver sætninger om og om igen, uden at komme nogle vegne, hvilket øger din usikkerhed på dig selv. I øvelsen her skal du derfor lære en metode til, hvordan du arbejder et tekststykke igennem - fra start til slut. God fornøjelse!

 • De konstruktive bekymringer 1

  Lær at holde fagligt fokus i opgaveprocessen. Hvad gør du, når noget er fagligt svært i en opgave? Glider du over i de destruktive bekymringer der bremser opgaveprocessen, eller bliver du i de konstruktive bekymringer, der bringer dig videre med opgaven? Konstruktive bekymringer er faglige bekymringer, om det der er svært. Når du lærer at holde fokus på det, der er fagligt svært, så kan du få tanker og ideer, der bringer dig videre med opgaven. Det er det, du skal lære i øvelsen her. God fornøjelse!

 • Der findes en løsning 1

  Lær at bevare roen når noget er fagligt svært. Alle studerende løber ind i faglige udfordringer fra tid til anden. Det er helt naturligt, når man skal lære nyt og ukendt stof. Men hvad sker der, når stoffet virker svært, og du ikke umiddelbart forstår det? Løber nervøsiteten med dig eller bevarer du roen? God fornøjelse!

 • Sirenesang 1

  Lær at stoppe overspringshandlinger og fasthold fokus. Der kan være mange årsager til overspringshandlinger, men ofte handler det om manglende tro på, at man kan løse ”opgaven” godt nok. Og i stedet for at give sig i kast med den, viger man uden om. Det er naturligvis meget uhensigtsmæssigt, fordi jo mindre du får lavet, jo længere bagud kommer du, og jo mere usikker bliver du. I øvelsen her skal du derfor lære, hvordan du undgår overspringshandlinger, så du kan arbejde effektivt og fokuseret med opgaven i det afsatte tidsrum og holde pause fra bøgerne med god samvittighed. Inden du bruger øvelsen, skal du lave en plan for din læsedag. Skemalæg hvornår du læser koncentreret, og hvornår du holder pauser og tanker op i løbet af dagen. God fornøjelse!

 • Glasklokken 1

  Er du skriveblokeret? Er du gået i stå, eller har du svært ved at komme videre med en skriftlig opgave, så kan denne øvelse sætte skub i opgaveprocessen. En skriveblokering skyldes typisk angst for ikke at kunne gøre det godt nok og rammer selv de dygtigste og kvikkeste studerende. Nogle studerende er så plaget af manglende tro på sig selv, at de hele tiden finder på undskyldninger, der retfærdiggør, at de ikke går i gang med opgaven. Dette er selvfølgelig dybt uhensigtsmæssigt. Heldigvis kan du lære at undgå overspringshandlinger, og dermed bekæmpe den skriveblokering, der forhindrer dig i at komme videre med opgaven. Det er det, denne øvelse handler om.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Anna Stelvig
Anna Stelvig

Underviser

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk