Studietrivsel:
Afstressende øvelser

Afstressende øvelser

Beskrivelse


Disse tre videoer fra Studymind forklaret og fortalt af Anja Stelvig handler om, hvordan du kan få din krop til at slappe mere af og stresse mere af op til en eksamen eller en prøve.

Vi har alle prøvet og følt nervøsitet inden en eksamen eller prøve, og nervøsitet og spænding er i korrekte “doser” ikke dumt, tværtimod skærper det sanserne og koncentrationen, men rigtig mange børn og unge oplever, at angsten for eksamen eller prøven er så overvældende, at det er nødvendigt at tage piller, ligesom søvnen og appetitten ikke er i top op til selve eksamensdagen.

Disse tre videoer giver helt konkrete og lavpraktiske råd til at undgå at blive (for) stresset op mod eksamen og prøven. Videoerne indeholder konkrete øvelser, som forhåbentligt kan afhjælpe dine bekymringer og i værste fald angst for den forestående eksamen, større opgave, fremlæggelse, oplæg eller hvad det nu kan være.

Vi håber meget, at I kan finde inspiration og hjælp i videoerne.

God fornøjelse.

Free
Afstressende øvelser
  • Trappen 1

    Føler du dig anspændt og tynget af bekymringer? Så bliv guidet til en tilstand af ro og afspændthed med visualiseringsøvelsen Trappen. Forær dig selv et øjebliks pause fra hverdagen og bliv tanket op med energi. Lav øvelsen enten liggende eller siddende alt efter hvad der er mest behageligt. Tag evt. et tæppe over dig, så du ikke bliver kold. Sørg for at du ikke bliver forstyrret i de 7 min. øvelsen varer. Det er helt normalt, at dine tanker kan begynde at vandre under øvelsen. Når du eksempelvis får bekymringer og tanker om dagens opgaver, så registrer blot, at det sker, og flyt så din opmærksomhed tilbage på øvelsen. Undlad at blive irriteret på dig selv. God fornøjelse!

  • På rundtur 1

    Tag på rundtur i kroppen og bliv mere rolig og afslappet. Når du er nervøs eller føler dig presset f.eks. i en eksamensperiode, vil din krop blive anspændt, og du vil føle ubehag. Nå noget føles ubehageligt i kroppen, tager det al din opmærksomhed ligesom en sten i skoen. Flytter du derimod din opmærksomhed til et andet sted i kroppen, hvor der føles rart at være, vil du blive fyldt op af større ro. Lav øvelsen enten liggende eller siddende alt efter hvad der er mest behageligt. Tag evt. et tæppe over dig, så du ikke bliver kold. Sørg for at du ikke bliver forstyrret i de 5 min. øvelsen varer, og gentag den så ofte som muligt over en længere periode. Det er helt normalt, at dine tanker kan begynde at vandre under øvelsen. Når du eksempelvis får bekymringer og tanker om dagens opgaver, så registrer blot, at det sker, og flyt så din opmærksomhed tilbage på øvelsen. Undlad at blive irriteret på dig selv. God fornøjelse!

  • Opladeren 1

    Få mere ro og energi til din dag ved hjælp af øvelsen Opladeren. Når du er nervøs eller føler dig presset i dit studieliv, sætter det sig fast i kroppen som spændinger i muskler og led. En anspændt krop forstærker din nervøsitet og tapper dig for energi. Brug derfor øvelsen Opladeren til at slippe spændingerne, og få mere overskud i dit studieliv. Du skal lave øvelsen liggende. Tag gerne et tæppe over dig, så du ikke bliver kold. Sørg for at du ligger behageligt, og at du ikke bliver forstyrret de 8-10 min. øvelsen varer. Lav øvelsen én gang om dagen over en længere periode, for at opnå et bedste resultat. Det er helt normalt, at dine tanker kan begynde at vandre under øvelsen. Når du eksempelvis får bekymringer og tanker om dagens opgaver, så registrer blot, at det sker, og flyt så din opmærksomhed tilbage på øvelsen. Undlad at blive irriteret på dig selv. God fornøjelse!

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Anna Stelvig
Anna Stelvig

Underviser

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk