Samfundsfag:
Store organisationer

Store organisationer

Beskrivelse


Dette forløb gør dig meget klogere på de store organisationer FN, NATO og EU. Danmark er medlem af dem alle, men har –  lidt typisk dansk – forbehold for både medlemskabet af NATO og EU, hvor vi har nogle specielle vilkår.

Alle tre organisationer, som opstod i kølvandet på 2.Verdenskrig, er fra flere steder under angreb. FN for at være for ineffektive, når det handler om at stoppe krig og folkemord, som borgerkrigen i Syrien og Yemen alt for tydeligt har vist. NATO for at være for gammeldags, ifølge Trump, som sågar har truet med at trække USA ud af NATO. EU for at være elitens projekt uden at have kontakt, forståelse og sympati for almindelige menneskers liv og hverdag, og ude af stand til at løse konflikter som fx finanskrisen i 2008 eller flygtningekrisen i 2015.

Der er altså al mulig grund til at forstå, hvorfor disse organisationer opstod, hvordan de er opbygget og hvad de har udrettet. Det hjælper disse videoer med.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Store Organisationer
  • FN 2

    Denne video handler om FN. Hvorfor FN blev oprettet, hvordan det er opbygget, hvad de laver og hvordan FN klarer sig.

  • NATO 2

    Denne video omhandler NATOs formål, medlemmer, NATO under den kolde krig, NATO efter den kolde krig og NATOs udfordringer.

  • EU 2

    Denne video omhandler EU’s formål samt EU’s struktur. Den gennemgår også EU under finanskrisen. Til sidst i videoen kan du se nogle links til gode hjemmesider, hvor man kan læse om EU.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free