Samfundsfag:
Sociologi

Sociologi

Beskrivelse


Dette emne handler om sociologi, som nogenlunde frit oversat betyder læren om det sociale. Forløbet indeholder fem videoer, der viser dig, hvad emnet i samfundsfag på C-niveau kan være. Det er et af de emner, hvor man nok vil opleve en niveau-mæssig ret stort forskel på sociologi på C-niveau og A-niveau.

Videoerne her giver med andre ord en form for introduktion til emnet, og sætter skarpt på emner som samfundsudvikling, socialisering, identitetsdannelse, livsformer, livsstil, familieformer, socialgrupper og levevilkår.

Videoerne er lavet af Susanne Bæk Jakobsen, som har lavet mange af Restudys videoer i samfundsfag på C-niveau. Vi håber, I kan lide dem, og finder dem anvendelige.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Sociologic
 • Intro til sociologi 2

  Videoen tilhører kernestofområdet sociologi, og introducerer sociologien som felt, herunder dens fremkomst, centrale begreber, metode og forbindelse til andre samfundsfaglige områder.

 • Samfundsudvikling 2

  Videoen hører til underkategorien identitetsdannelse og socialisering til kernestoffet sociologi. Videoen fortæller, hvordan et samfund udvikler sig, og hvilke instanser der spiller en rolle.

 • Socialisering og identitetsdannelse 2

  Videoen hører under kernestoffet sociologi og dets underemne identitetsdannelse og socialisering. Videoen beskriver menneskets socialitet, identitetdannelsens forskellige stadier og problemerne hermed, forskellige socialiseringsformer, og grupperinger.

 • Livsformer, livsstil og familieformer 2

  Videoen tilhører kernestoffet sociologi og underkategorien sociale og kulturelle forskelle. Videoen beskriver forskellige livsformer, livsstile og familieformer, samt hvordan disse adskiller sig fra hinanden.

 • Socialgrupper og levevilkår 2

  Videoen tilhører kernestoffet sociale og kulturelle forskelle. Videoen beskriver den traditionelle socialgruppeinddeling og problemerne med denne. Herefter skildres forhold ved både den sociale arv og ungdomsuddannelser ved brug af statistik, samt levevilkår.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free