Samfundsfag:
Sociologi

Sociologi

Beskrivelse


Dette emne handler om sociologi, som nogenlunde frit oversat betyder læren om det sociale. Forløbet indeholder fem videoer, der viser dig, hvad emnet i samfundsfag på B-niveau kan være. Det er et af de emner, hvor man nok vil opleve en niveau-mæssig ret stort forskel mellem sociologi på C-niveau og A-niveau.

Videoerne her giver med andre ord en form for introduktion til emnet, og sætter skarpt på emner som sociologiske teorier ved at introducere nogle af feltets helt tunge drenge i form af Habermas, Giddens og Bourdieu. Der er endvidere videoer kriminalitetsteorier, identitet, integration, etnicitet samt medier, og hvordan det hænger sammen med sociologi.

Videoerne er lavet af Sebastian Lang-Jensen, som har lavet mange af Restudys videoer i samfundsfag på C-niveau. Vi håber, I kan lide dem, og finder dem anvendelige.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Sociologi

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Sebastian Lang-Jensen

Navn: Sebastian Lang-Jensen

Uddannet fra: Københavns Universitet (2003)

Fag: Cand.mag i historie og samfundsfag

Hvor har du undervist? Lektor, Christianshavns Gymnasium, Adjunkt, Næstved Gymnasium & HF, Informationskonsulent i Europabevægelsen og Forskningsmedarbejder i PET-Kommissionen (Justitsministeriet)

Hvorfor blev du lærer? Efter at have arbejdet med forskning og kommunikation i en årrække, savnede jeg dels at arbejde med begge mine fag, og dels at være tæt på dem jeg formidler min viden til. Jeg ville prøve undervisning af i to år og se om det var noget for mig. Nu har jeg undervist i 10 år og kunne ikke tænke mig noget andet.

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg tror vi er mange der kan huske situationer fra vores egen skoletid, hvor man ville ønske, at man kunne huske hvordan læreren forklarede et begreb eller en ligning? Især hvis man kommer fra et hjem, hvor der ikke var så stor mulighed for hjælp til lektierne. Restudy imødekommer netop dette ønske, og er en god og vigtig indsats i arbejdet, for at få flest mulig med i uddannelsessystemet.

Free