Samfundsfag:
Politik

Politik

Beskrivelse


Dette forløb handler om politik, og er rettet imod samfundsfag på B-niveau. Videoerne er lavet af tre forskellige lærere, hvoraf den største del er lavet Sebastian Lang, mens Morten Hansen Thorndal og Susanne Bæk Jakobsen også har bidraget med videoer til forløbet.

Politik er – ifølge David Easton – den autoritative fordeling af værdier med gyldighed for et samfund. Hvordan, af hvem og på hvilken måde disse værdier skal fordeles kigger dette forløb på.

Der er videoer om partier og partiadfærd samt valgsystemer og demokratiopfattelser, ligesom den stor del af videoerne handler om EU, og hvordan EU er opbygget, hvorfor EU opstod og de danske EU-undtagelser. De færreste ved måske i dag, at EU blev dannet efter 2.Verdenskrig som et fredsprojekt, der skulle forhindre fremtidige krige ved at landene blev afhængige af hinanden gennem handel og handelsaftaler. Før krigen kørte de fleste europæiske lande med Tyskland i spidsen en indelukket, protektionistisk, økonomisk politik, og det førte jo ikke ligefrem noget godt med sig.

Alt det og meget mere kommer dette spændende forløb mere i dybden med.

God fornøjelse.

Free
Politik

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Sebastian Lang-Jensen

Navn: Sebastian Lang-Jensen

Uddannet fra: Københavns Universitet (2003)

Fag: Cand.mag i historie og samfundsfag

Hvor har du undervist? Lektor, Christianshavns Gymnasium, Adjunkt, Næstved Gymnasium & HF, Informationskonsulent i Europabevægelsen og Forskningsmedarbejder i PET-Kommissionen (Justitsministeriet)

Hvorfor blev du lærer? Efter at have arbejdet med forskning og kommunikation i en årrække, savnede jeg dels at arbejde med begge mine fag, og dels at være tæt på dem jeg formidler min viden til. Jeg ville prøve undervisning af i to år og se om det var noget for mig. Nu har jeg undervist i 10 år og kunne ikke tænke mig noget andet.

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg tror vi er mange der kan huske situationer fra vores egen skoletid, hvor man ville ønske, at man kunne huske hvordan læreren forklarede et begreb eller en ligning? Især hvis man kommer fra et hjem, hvor der ikke var så stor mulighed for hjælp til lektierne. Restudy imødekommer netop dette ønske, og er en god og vigtig indsats i arbejdet, for at få flest mulig med i uddannelsessystemet.

Free