Samfundsfag:
Partier og ideologier

Partier og ideologier

Beskrivelse


“Ideologier er noget bras!” Sådan sagde Danmarks tidligere statsminister Poul Schlüter engang, men uanset om han vil det eller ej, så er alle partier i Danmark i dag præget af de store ideologier.

Dette forløb sætter fokus på både de politiske partier i Danmark med udgangspunkt i det altafgørende valg i 1973, samt de ideologier i form af liberalisme, socialisme og konservatisme disse partier i mere eller mindre grad er præget af.

Samtidig sætter forløbet fokus på partierne i rød og blå blok og hvilke partier, der hører til i de forskellige blokke. Slutteligt findes en video omkring højre/venstrefløjen, hvor du kan blive klogere på, hvilke partier, der befinder sig på hvilken fløj og hvorfor.

Forløbet giver dig dermed en grundlæggende introduktion til et centralt felt i samfundsfag omkring partier og ideologier.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Rene Ny
 • Partiernes historie 1

  Denne video giver en kort introduktion til de politiske partiers historie med særlig fokus på deres oprettelse, deres kernevælgere og Jordskredsvalget i 1973.

 • Rød blok 1

  Denne video handler om partierne i den røde blok, som det så ud i efteråret 2019. Her kan du kort fortalt blive klogere på, hvad partierne i blokken står for.

 • Blå blok 1

  Her kan du blive klogere på partierne i den blå blok, som det så ud i efteråret 2019. Det forklares kort fortalt, hvad de enkelte partier i dag står for.

 • Højre-venstrefløj 1

  Denne video gør dig klogere på, hvilke partier, som befinder sig på højre eller venstrefløjen, og hvorfor skalaen i dag kan være svær at finde rundt i, når man skal placere partierne. partierne.

 • Liberalisme 1

  Denne video gennemgår liberalismens historiske ophav, dets kendetegn, hvordan den ser ud i dag, hvilke lande der bærer præg af liberalisme.

 • Konservatisme 1

  Denne video gennemgår det konservative historiske ophav, hvordan konservatisme er i dag, hvilke typer konservatisme der findes og hvilke lande der er præget af konservatisme.

 • Socialisme 1

  Denne film gennemgår socialismens ophav, dets kendetegn, hvordan den er i dag, hvilke typer der er, hvilke lande der bærer præg af socialisme.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk