Samfundsfag:
Økonomi

Økonomi

Beskrivelse


Dette forløb handler om økonomi, og sætter igennem 11 videoer stærkt fokus på, hvad økonomi er for en størrelse rettet til elever i samfundsfag på C-niveau.

Videoerne giver en grundig introduktion til økonomi og økonomisk politik, ligesom der bliver kigget på BNP, det økonomiske kredsløb, de tre velfærdsmodeller, arbejdsmarkedet og meget mere.

Forløbet har også et internationalt snit med fokus på international økonomi, og hvordan verdensøkonomien er forbundet sammen med den danske.

Emnet er et absolut kerneområde i samfundsfag uanset niveau, og her får du en grundlæggende og grundig introduktion til de vigtigste emner og underemner inden for økonomi.

Vi håber, at I kan lide videoerne, og finder dem gode og nyttige.

Rigtig god fornøjelse.

 

Free
Økonomic
 • Introduktion til økonomi 1

  Videoen beskriver forholdet mellem politik og økonomi, og hvordan de påvirker hinanden, og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Økonomisk politik 1

  Videoen beskriver de forskellige makro- og mikroøkonomiske politiske redskaber, der anvendes ved høj- og lavkonjunkturer, samt deres konsekvenser, og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Økonomisk kredsløb 1

  Videoen beskriver de interne forhold i det økonomiske kredsløb, og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Økonomiske mål 1

  Videoen beskriver forskellige prioriteringer og balanceringer i økonomisk politik, såsom vækst, balance, beskæftigelse, inflation, social lighed, skattestop, det offentlige budget og betalingsbalancen, samt placerer disse politisk. Videoen berører underemnerne om det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Økonomiske konjunkturer BNP 1

  Videoen beskriver det økonomiske begreb BNP, samt dets fordele og ulemper, og konjunktursvingninger, og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • De tre velfærdsmodeller 1

  Denne video omhandler hvad en velfærdsstat er, og gennemgår de tre forskellige modeller.

 • Velfærdsstatens udfordringer 1

  Denne video gennemgår fire udfordringer, som velfærdsstaten står overfor. Disse udfordringer er: finansering, øgede forventninger, følelsen af solidaritet og EU og globalisering,

 • Arbejdsmarkedet 1

  Videoen beskriver hvorfor det er vigtigt at behandle arbejdsmarkedet, samt centrale begreber som arbejdsløshed og arbejdsstyrke, og de vigtige aktører. Slutter af med en kig på fremtidens arbejdsmarked i Danmark, og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Teknologi og samfund 1

  Kort gennemgang af teknologiens påvirkning på samfundet fra landbrugssamfundet til det moderne informationssamfund, samt hvilke forskellige udviklinger der spiller ind i denne process, og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Danmark i international økonomi 1

  Her beskrives hvorfor det er vigtigt at undersøge arbejdsmarkedet i samfundsfag, samt behandler vigtige parametre ved denne, såsom beskæftigelse, arbejdsløshed mm.. Slutter af med et kig på fremtidens arbejdsmarkedssituation. Videoen og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

 • Økonomisk analyse 1

  En analytisk gennemgang af en artikel som handler om boligmarkedet. Her kigger vi på problemstillinger, aktører, begreber/teorier, diskussioner, vurdering og perspektiveringer til artiklen. Videoen og berører underemnerne omkring det økonomiske kredsløb, økonomiske mål og økonomiske styringsinstrumenter.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk