Samfundsfag:
Økonomi

Økonomi

Beskrivelse


Dette forløb handler om økonomi, og er rettet mod elever i samfundsfag på B-niveau. Der er seks videoer i forløbet, hvoraf de fleste er lavet af Sebastian Lang-Jensen, mens Morten Hansen Thorndal også har bidraget med en enkelt video.

Videoerne kommer omkring nogle meget aktuelle emner, der også bliver flittigt diskuteret rent politisk. Det handler om konkurrencestaten, og hvad det er for en størrelse, og hvordan den hænger sammen med velfærdsstaten. For nogle repræsenterer begrebet konkurrencestaten det umenneskelige, det materialistiske og kolde, mens det for andre står for en nødvendig omstilling af den danske stat, for at kunne klare sig i den globale konkurrence.

Det andet emne, som forløbet kommer omkring, er begrebet globalisering, som ligeledes deler vandene. For nogle er det en velsignelse, der sikrer handel, varer og tjenesteydelser på tværs af grænser til glæde og gavn for alle, mens globalisering – især for den yderste højrefløj – repræsenterer ødelæggelsen af nationalstaterne, og kun tilgodeser eliterne i de større byer, mens “folket” bliver efterladt til armod, elendighed, multikulturalisme og migration.

Der er med andre ord masser af gode grunde til at “tune” ind til dette forløb og se med.

God fornøjelse.

Free
Økonomib

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Sebastian Lang-Jensen

Navn: Sebastian Lang-Jensen

Uddannet fra: Københavns Universitet (2003)

Fag: Cand.mag i historie og samfundsfag

Hvor har du undervist? Lektor, Christianshavns Gymnasium, Adjunkt, Næstved Gymnasium & HF, Informationskonsulent i Europabevægelsen og Forskningsmedarbejder i PET-Kommissionen (Justitsministeriet)

Hvorfor blev du lærer? Efter at have arbejdet med forskning og kommunikation i en årrække, savnede jeg dels at arbejde med begge mine fag, og dels at være tæt på dem jeg formidler min viden til. Jeg ville prøve undervisning af i to år og se om det var noget for mig. Nu har jeg undervist i 10 år og kunne ikke tænke mig noget andet.

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg tror vi er mange der kan huske situationer fra vores egen skoletid, hvor man ville ønske, at man kunne huske hvordan læreren forklarede et begreb eller en ligning? Især hvis man kommer fra et hjem, hvor der ikke var så stor mulighed for hjælp til lektierne. Restudy imødekommer netop dette ønske, og er en god og vigtig indsats i arbejdet, for at få flest mulig med i uddannelsessystemet.

Free