Samfundsfag:
Krig mod terror

Krig mod terror

Beskrivelse


Forløbet giver dig et indblik i krigen mod terror i det nye årtusinde med udgangspunkt i angrebene på New York og Washington den 11.september 2001 begået af Al Qaeda.

Forløbet bevæger sig derfra videre til den pt. endnu ikke afsluttede krig i Afghanistan, der nu har varet i 18 år samt krigen i Irak, som startede i 2003. Krigen i Irak er heldigvis slut, men Irak er stadig ikke et stabilt land med ro og fremskridt.

Sidste video handler om Islamisk Stat, der netop opstod i kølvandet på kaosset i Irak og borgerkrigen i Syriens udbrud i 2011. De færreste havde hørt om IS før de sommeren 2014 indtog Iraks næststørste by, og i en periode kontrollerede enorme områder. I dag er disse territorier stort set væk, men det er truslen fra IS bestemt ikke.

God fornøjelse med videoerne.

Free
Krig Mod Terror
 • Terrorisme 2

  Denne video gennemgår, hvad terrorisme er, hvilke typer der er, og så lægges der stor vægt på 11. september.

 • Exit Afghanistan 2

  Denne video gennemgår Afghanistans historie, de etniske sammensætninger, hvorfor Danmark blev indblandet i Afghanistan-krigen, hvordan selve krigen er, hvad Helmand-provinsen er, hvorfor det er så svært at skabe fred og om det er indsatsen værd.

 • Irak-krigen 2

  Denne video gennemgår årsager til Irak-krigen, selve krigen, hvordan genopbygningen fandt sted, hvordan den etniske sammenhæng er i Irak, og hvordan man forlod Irak.

 • Islamisk Stat 2

  Denne video handler om IS eller tidligere ISIL, der tog verden med storm i 2014 og i en periode kontrollerede et område i Syrien og Irak på størrelse med Storbritannien. Videoen kigger på, hvordan IS opstod, deres ideologi og formål. Videoen er lavet før IS blev besejret og fordrevet fra sine områder.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free