Samfundsfag:
International politik

International politik

Beskrivelse


Dette forløb handler om international politik, og rummer tre videoer, der sætter fokus på nogle vigtige begivenheder indenfor de sidste par år.

Videoerne er alle et par år gamle, men det gør dem ikke outdated. Selvom Islamisk Stat kontrollerede et område på størrelse med Storbritannien da videoen blev lavet, og i dag blot kontrollerer få lommer i grænseområdet mellem Syrien og Irak, så er terrororganisationen langt fra slået. Derfor er det stadig relevant at se på, hvorfor og hvordan IS opstod, og hvordan vi fremadrettet skal bekæmpe dem.

Atomaftalen med Iran, der var præsident Obamas udenrigspolitiske svendestykke, er ligeledes interessant i dag, selvom præsident Trump har trukket USA ud af det, som Trump døbte “den værste aftale nogensinde”. Aftalen er interessant i dag, fordi de europæiske lande stadig forsøger at holde liv i aftalen, mens iranerne selv mærker konsekvenserne af de sanktioner USA har genindført efter, man trådte ud af aftalen.

Den sidste video handler om Grækenlands gældskrise, og selvom grækerne i dag er kommet nogenlunde på benene igen er problemerne stadig massive, og derfor er det stadig relevant at se på, hvordan EU tacklede krisen og hvordan det påvirkede Grækenland.

Free
International Politik
  • Atomaftale med Iran 2

    Videoen hører til kernestoffet "politik" og underkategorien "politiske beslutningsprocesser i Danmark i en global sammenhæng". Videoen gennemgår hovedlinjerne, dens årsager og konsekvenser i atomaftalen mellem Iran og resten af verden.

  • Grækenlands gældskrise 2

    Videoen hører til kernestoffet "politik" og underkategorien "politiske beslutningsprocesser i Danmark i en global sammenhæng". Denne video beskriver Grækenlands gældskrise. Hvordan de har lånt penge, hvordan de vil betale dem tilbage, Syriza og den græske folkeafstemning bliver gennemgået.

  • Islamisk Stat 2

    Videoen hører til kernestoffet "politik" og underkategorien "politiske beslutningsprocesser i Danmark i en global sammenhæng". Denne video gennemgår hvad Islamisk Stat er, hvordan de opstod, hvorfor de på det tidspunkt videoen blev til havde så stor succes og kampen mod dem nu og i fremtiden.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free