Samfundsfag:
Det danske samfund

Det danske samfund

Beskrivelse


Dette forløb handler om det danske samfund, hvor de seks videoer sætter fokus på forskellige emner i det danske samfund som arbejdsmarkedet, velfærdssamfundet samt den danske retsstat.

De resterende videoer sætter fokus på nogle – da videoerne blev produceret – aktuelle emner omkring et forfærdeligt mord i Aalborg, der kan bruges til at snakke om negativ social arv og velfærdsstatens rolle over for mennesker, der ikke kan klare sig selv.

En anden video handler om hele fattigdomsdebatten, der stadig i dag er aktuel i Danmark, men for alvor blev skudt i gang for nogle år siden.

Der er med andre ord masser af gode grunde til at se med.

God fornøjelse!

Free
Det Danske Samfund
 • Velfærdssamfundet 1

  Denne video omhandler den danske model, hvad vi får for vores skattepenge, velfærdsstatens ideologier, dens historie og til sidst hvilke udfordringer der er ved velfærdsstaten.

 • Det danske arbejdsmarked 1

  Denne video omhandler arbejdsmarkedets parter, overenskomster, hvad det unikke er ved den danske model og diskuterer om den er under pres.

 • Den danske retsstat 1

  Denne video gennemgår opbygningen af den danske retsstat og kommer ind på magtens tredeling. Dernæst bliver byret, Landsret og Højesteret forklaret samt et eksempel på, hvordan en retssag foregår. Videoen afsluttes med truslen mod retsstaten, og kommer med forslag til undervisningsidéer.

 • Rasmus Popenda sagen 1

  Denne video gennemgår sagen med Rasmus Popenda, hans opvækst, hvad kommunen gjorde, hans kriminelle løbebane og hvordan han er i dag. I slutningen af videoen gennemgås forskellige gruppedynamikker.

 • Fattigdom i Danmark 1

  Denne video behandler temaet Fattigdom i Danmark ved at se nærmere på definitionerne af begrebet 'fattig' og nævner Kontanthjælps-Carina samt Dovne Robert som udgangspunkter for den debat der er foregået om emnet.

 • Livsstil 1

  Denne video kommer med mange eksempler på påvirkninger af vores livsstil.

 • Det multikulturelle Danmark 1

  Denne video omhandler multikulturalisme og dens udfordringer.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk