Psykologi:
Ondskabens psykologi

Ondskabens psykologi

Beskrivelse


Dette forløb handler om ondskabens psykologi, og indeholder tre videoer i emnet. Omdrejningspunktet er ved hjælp af teorier inden for psykologi som fx social identitetsteori, konformitet og lydighed samt social adfærd at forstå, hvorfor nazisterne kunne finde på at udrydde seks millioner jøder under 2.Verdenskrig.

Nogle af nazisterne havde – umiddelbart – en normal opvækst, men valgte alligevel at sende jødiske børn i døden for at gå hjem og være familiefar for deres egne børn senere samme dag. Fx udtalte Adolf Eichmann, der spillede en nøglerolle i planlægningen og gennemførslen af Holocaust, at han ikke rigtig tænkte noget, når han underskrev ordre, der betød tusindvis af menneskers død. Disse videoer går den slags argumenter meget mere efter i sømmene for at forstå, hvorfor de netop handlede, som de gjorde.

Vi håber, at I finder videoerne interessante, som dermed også kan bruges i historietimerne, når man arbejder med jødeudryddelserne under 2.Verdenskrig.

God fornøjelse.

Free
Ondskabens Psykologi
  • Social identitetsteori 1

    Denne video forklarer en central teori indenfor ondskab: social identitetsteori, og hvordan den kan forklare onde gerninger som f.eks. nazisternes udryddelse af jøder.

  • Konformitet og lydighed 1

    Denne video forklarer to centrale demonstrationsforsøg om konformitet og lydighed. Der bliver diskuteret, i hvilket omfang disse forsøg kan forklare onde gerninger, som f.eks. nazisternes udryddelse af jøderne.

  • Rollens indflydelse på social adfærd 1

    Denne video forklarer et centralt eksperiment om rollernes indflydelse på social adfærd. Det diskuteres, i hvilket omfang eksperimentet kan forklare nazisternes udryddelse af jøderne under 2. Verdenskrig.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Mette Morell
Mette Morell

Underviser

Navn: Mette Morell

Uddannet fra: Aalborg og Københavns Universitet

Fag: Engelsk og psykologi

Hvor har du undervist? På CBS (Copenhagen Business School), Københavns Universitet, SDU, i en række virksomheder (fx COWI), samt på Nørre Gymnasium

Hvorfor blev du lærer? Fordi jeg altid oplever en større glæde ved viden, når jeg formidler den, og fordi det er et stort pivilegie, at få lov til at påvirke, og ændre den måde, andre forstår verden på.

Hvorfor underviser du på Restudy? Fordi Restudy er en formidabel måde at formidle viden klart og enkelt, og fordi det giver mulighed for den gentagelse, der er den allerstørste forudsætning for læring.

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk