Oldtidskundskab:
Kunst

Kunst

Beskrivelse


Dette forløb, som består af tre videoer og har Sanne Rokamp som lærer, handler om kunst i antikken. Videoerne handler om periodens kendte, arkitektoniske perler samt de malerier og skulpturer, der kendetegnede perioden.

Og hvilken periode! Det nok mest kendte spor på antikkens utrolige bedrifter ses i den græske hovedstad Athen, hvor Akropolis våger over byen utrolig smukt oplyst om aftenen, selvom tidens tand har sat sin spor på området, der er beskadiget nogle steder.

Hitler var besat af antikkens arkitektur og skulpturer, som prydede hans bygninger i Berlin, ligesom han sammen med sin chefarkitekt Albert Speer havde store planer om at genskabe Berlin efter antikkens forbillede med nogle helt utrolige bygningsværker.

Antikken har dermed ikke kun sat sig spor rent politisk, filosofisk og kulturel, men i den grad også kunstnerisk. Måske er det derfor, at vi stadig drages og fascineres af perioden.

Rigtig god fornøjelse med videoerne.

Free
Kunst
  • Arkitektur 2

    Denne film omhandler arkitektur indenfor oldtidskundskab C, hvor både den græske - og romerske arkitektur samt efter-antikke perspektivbygninger bliver gennemgået.

  • Skulptur 2

    Denne film omhandler græske - og romerske skulpture samt eftertidens skulpture.

  • Græsk maleri 2

    Gennemgang af vasekunsten i de forskellige antikke periode, og med perspektivering op igennem historien.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Sanne Rokamp
Sanne Rokamp

Underviser

Free