Oldtidskundskab:
Historiografi

Historiografi

Beskrivelse


Denne video handler om historiografi, der fokuserer på, hvordan historiefaget egentlig opstod, og hvordan historiefaget og historikernes tilgang til faget har udviklet sig over tid.

Videoen her sætter særlig fokus på den græske historiker Herodot, der betegnes som en af de første historikere i verden.

Grundlæggende har historikere fx altid diskuteret og argumenteret for/imod det idealistiske historiesyn eller det materialistiske historiesyn. Førstnævnte tillægger ideer, ideologier og personer stod værdi for, hvad der driver historien frem. At en aktør i en given tid handler på en bestemt måde, som får vidtrækkende konsekvenser for historien. Tilhængere af det materialistiske historiesyn ser mere på strukturer i tiden, som får aktører til at handle som de gør. Dermed er aktørerne i denne forståelse ikke de afgørende, da de – lidt groft sagt – er viljeløse brikker for de store strukturer.

Vi håber, at I kan få noget ud af videoen, og bliver klogere på, hvad historiografi er for en størrelse.

God fornøjelse.

Free
Historiografi
 • Herodots historie 2

  Gennemgang af historikeren Herodot, herunder genren, hans skildring af Perserkrigene, samt en vurdering af hans historicitet, og mulige perspektivtekster.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Sanne Rokamp
Sanne Rokamp

Underviser

  Free

  Nyhedsbrev

  Kontakt

  Teglvænget 29
  7400 Herning
  Danmark

  CVR: 32562078
  Email: info@restudy.dk