Mediefag:
Dokumentar

Dokumentar

Beskrivelse


Dette forløb handler om dokumentaren som genre inden for mediefag rettet til både C og B-niveau. Forløbets videoer er lavet af Teresa Bergqvist, der har lavet alle Restudys videoer i dette fag, ligesom hun også har lavet flere af vores spanskvideoer.

Videoerne kommer især omkring dokumentarens historie fra de tidligste tider, og op til i dag, og kommer i den sammenhæng blandt forbi engelske dokumentarer og propaganda, som var et meget yndet og effektfuldt redskab nazisterne benyttede sig af i 1930´erne, hvilket kulminerede med de to antisemitiske propagandafilm i 1940, Den Evige Jøde og Jøden Süss.

Første video introducerer en række forskellige typer af dokumentarer, som fx den personlige og den dramatiserende dokumentar, mens sidste video tager fat i reality-TV, som vi for alvor har set de sidste 20-25 år med serier som fx Paradise Hotel, Ex on the Beach og mange – nogen vil nok sige for mange – flere.

Rigtig god fornøjelse med videoerne.

Free
Dokumentar

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Teresa Bergqvist

Navn: Teresa Rodríguez Bergqvist

Uddannet fra: Københavns Universitet, Humanistisk Fakultet og Tandlægeskolen

Fag: Cand.Mag. Spansk og Film- og Medievidenskab, Professionsbachelor: Tandplejer

Hvor har du undervist? FOF, Østre Borgerdyd, Herlev Gymnasium og HF, Niels Steensens Gymnasium, Midtsjællands Gymnasium – Haslev, Tandlægeskolen KU, SDU Odense, EUC Sjælland

Hvorfor blev du lærer? Interaktion med andre mennesker, formidling, “nørd”

Hvorfor underviser du på Restudy? Fordi her er muligheden for at nørde, og hjælpe elever til højere fagligt niveau.

Free