Matematik:
Hypotesetest

Hypotesetest

Beskrivelse


Dette forløb handler om hypotesetest, og er rettet mod elever i matematik på B-niveau.

Videoerne er lavet af vores populære, energiske og engagerede matematiklærer Jan Sørensen, der har lavet alle matematikvideoer for Restudy til gymnasieniveau. Det er mere end 350 videoer over en periode på otte år.

I dette forløb om hypotesetest bliver du klogere på områder som population og stikprøve, højre og venstresidet binomial hypotesetest, konfidensinterval og meget mere.

Storm P sagde en gang, at livet er svært men matematik er sværere. Fat mod! Disse videoer skal nok gøre sit ypperste for, at du bliver klogere på hypotesetest, så du føler, at det hele bliver lidt lettere.

Vi håber, I kan bruge videoerne, og finder dem nyttige.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Hypotesetest
 • Population og stikprøve 1

  Giver fire vigtige regler for, hvordan man laver gode stikprøver.

 • Eksempler med population 1

  Fortæller om fejlkilder indenfor statistik ved hjælp af eksempler.

 • Hypotesetest 1

  Fortæller om, hvad hypotesetest er. Giver en gennemgang af alt det grundlæggende, således man får en forståelse af emnet, og derefter vises et eksempel med tre tilfælde med tre forskellige udfald.

 • Hypotesetest - Pas på 1

  Fortæller om tre punkter som er vigtige at huske, når man skal lave en hypotesetest på noget for at ens statistik ikke bliver snyd.

 • Venstresidet binomial hypotesetest 1

  Denne video gennemgår venstresidet binomial hypotesetest ved hjælp af et eksempel. Begreber som kritisk område og p-værdi forklares.

 • Højresidet binomial hypotesetest 1

  Denne video gennemgår højresidet binomial hypotesetest ved hjælp af et eksempel. Begreber som kritisk område og p-værdi forklares.

 • Tosidet binomial hypotesetest 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan lave tosidet hypotesetest i forbindelse med binomialfordeling.

 • Signifikansniveau 1

  Denne video gennemgår, hvad signifikansniveau er og hvordan man kan bruge det.

 • Konfidensinterval for andel 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan regne med konfidensinterval for andel. Der kigges på to forskellige metoder.

 • Stikprøvestørrelse 1

  Denne video gennemgår stikprøvestørrelse, og hvordan det er praktisk anvendeligt. Der bliver kigget på, hvor store stikprøver skal man lave, hvis man vil have konfidensintervaller, der passer til kravene.

 • Konfidensinterval for meningsmåling 1

  Denne video gennemgår konfidensinterval for meningsmåling. Der bliver kigget på en meningsmåling i politik i 2018.

 • Konfidensinterval for forskel på andele 1

  Denne video gennemgår hvordan man kan regne med konfidensinterval for forskel på andele. Der arbejdes med et eksempel med forskel på mænd og kvinder, og hvordan man laver et fælles konfidensinterval.

 • Simulering i hånden 1

  Denne video gennemgår, hvad simulering betyder og hvordan man kan lave det i hånden. Der bliver givet eksempel med spillekort.

 • Simulering på computer 1

  Denne video gennemgår, hvad simulering er og hvordan man laver det på computeren. Der bliver arbejdet med det samme eksempel som i videoen om simulering i hånden, men denne gang bliver computeren brugt. Der bliver arbejdet i computerprogrammet Maple.

 • Den hypergeometriske fordeling 1

  Denne video gennemgår den hypergeometriske fordeling, hvor der kigges på et eksempel med en simulering af stikprøve uden tilbagelægning.

 • Simulering af konfidensinterval 1

  Denne video gennemgår hvad simulering af konfidensinterval er og hvad det betyder. Der bliver brugt et eksempel ift. politisk valg i Danmark.

 • Hypotesetest af fordeling (Goodness of Fit) 1

  Fortæller om chi-i-anden-test , hypotesetest og sandsynlighedsregning med flere mulige udfald end 2. I 2017-reformen er chi2 ikke kernestof, men alene er taget med, hvis nogle hold alligevel arbejder med testet, fx. til brug i samfundsfag eller biologi).

 • Hypotesetest af uafhængighed (chi-i-anden) 1

  Fortæller om hypotesetest for uafhængighed igennem et par eksempler, hvor der bliver brugt CAS-værktøjet til at udregne p-værdien vha. chi-i-anden-testen. I 2017-reformen er chi2 ikke kernestof, men er alene taget med, hvis nogle hold alligevel arbejder med testet, f.eks. til brug i samfundsfag eller biologi).

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Jan Sørensen
Jan Sørensen

Underviser

Navn: Jan B. Sørensen

Uddannet fra: Aalborg Universitet

Fag: Matematik og datalogi

Hvor har du undervist? Hjørring Gymnasium, Aalborg City Gymnasium

Hvorfor blev du lærer? Jeg elsker mit fag, matematik, og formidlingen af dette.

Hvorfor underviser du på Restudy? Restudy giver mig en unik mulighed for at formidle mit fag til rigtigt mange, som jeg håber kan få glæde af at se min fornøjelse ved matematikken.

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Anemonevej 36
8700 Horsens
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk