Kristendomskundskab:
Kirkehistorie

Kirkehistorie

Beskrivelse


Disse fire videoer handler alle om kristendommens og kirkens historie i Danmark med fokus fra tiden omkring Danmarks overgang til kristendommen med Harald Blåtand i slutningen af 900-tallet til og med protestantismens indtog i Danmark i første halvdel af 1500-tallet.

Videoerne kredser rigtig meget om Martin Luther, som fik enorm betydning for protestantismens indførelse i Danmark, men også i Europa(navnlig Nordeuropa) generelt i begyndelsen af 1500-tallet. Martin Luther er uden sammenligning en af de mest afgørende personer, der har levet i Europas historie.

Det forsøger videoerne i forløbet at tydeliggøre, hvorved du ikke kun bliver klog på, hvorfor Danmark blev et kristent land, men også hvorfor vi udskiftede vores “gamle” katolske, kristne tro og skiftede over til Luthers nye protestantiske ideer og tanker.

God fornøjelse.

Free
Kirkehistorie

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Martin Ørum Jørgensen

Navn: Martin Ørum Jørgensen

Uddannet fra: Nørre Nissum Seminarium

Fag: Kristendom og Dansk

Hvor har du undervist? Frøstruphave Efterskole, Midtjyllands Kristne Friskole, Ikast Vestre Skole og nu på Ikast Nordre Skole.

Hvorfor blev du lærer? Da jeg selv gik i skole oplevede jeg nogle voksne, der gav mig mod på livet og så mig. Sådan ville jeg også gerne være. Men også fordi, at jeg synes, at mine fag stadigvæk efter 22 år er vanvittig spændende.

Hvorfor underviser du på Restudy? Det er spændende, for man skal virkelig være oppe på dupperne og yde sit bedste. Jeg håber, det jeg laver kan være til gavn og glæde for mange.

Free