Alinea:
Folkeskolens prøve i kristendomskundskab

Folkeskolens prøve i kristendomskundskab

Beskrivelse


11 helt fantastiske videoer til folkeskolens prøve i kristendom ligger gemt i dette spændende forløb, der er et samarbejde mellem Restudy og Alinea. Læreren i videoerne er Anne Rosenskjold, der også har lavet flere af Alineas egne lærebøger i kristendom, “Under samme himmel”.

Videoerne er en super god pakke til dig, der er i tvivl om, hvordan folkeskolens prøve i kristendom foregår. Du lærer om rammerne for prøven, eksempler på emner som du kan vælge, fagfaglige videoer om fx de store religioner og ikke mindst en masse super gode – og meget populære videoer – der giver inspiration til, hvordan et produkt kan se ud i kristendom.

Igennem disse videoer lærer du også en masse om nogle udvalgte religionsfaglige emner som fx religiøse højtider, Jerusalem og meget mere.

Free
Folkeskolens Prøve
 • Rammerne for 9.klasses prøve i kristendomskundskab 1

  Denne video gennemgår rammerne for 9. klasses prøve i kristendomskundskab.

 • Konkrete eksempler på emner del 1 & 2 1

  Denne video gennemgår konkret om 9. klasses prøven i kristendom. Der gennemgås hvordan man kan arbejde med to forskellige emner. Emnerne er: 1) Menneskerettigheder og erklæringer, 2) Fristelse og synd.

 • Konkrete eksempler på emner del 3 & 4 1

  Denne video gennemgår mere konkret om 9. klasses prøven i kristendom. Der gennemgås hvordan man kan arbejde med to forskellige emner. Emnerne er: 1) Folkekirken i forandring, 2) Religiøse regler.

 • Kort gennemgang af jødedommen 1

  Denne video er en kort gennemgang om jødedommen, hvor der er fokus på Moses, De Ti Bud og Grædemuren.

 • Kort gennemgang af kristendommen 1

  Denne video omhandler Kristendommen, hvor der er fokus på Jesus, det dobbelte kærlighedsbud og Gravkirken.

 • Kort gennemgang af islam 1

  Denne video omhandler Islam, hvor der er fokus på Muhammed, de fem søjler og Klippemoskéen.

 • Forslag til produkt: Hellige steder 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan lave et produkt til prøven i kristendomskundskab. Produktet er en lille bog om Jerusalem.

 • Forslag til produkt: Menneskerettigheder 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan lave en foldebog om menneskerettigheder som produkt til prøven i kristendomskundskab i 9.klasse.

 • Forslag til produkt: Ligheder og forskelle ml. de store religioner 1

  Dette produkt handler om ligheder og forskelle mellem de store monoteistiske religioner, og kan bruges som inspiration til prøven i kristendomskundskab.

 • Forslag til produkt: Reformationen 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan lave et produkt til prøven i kristendomskundskab. Produktet er en lille bog om reformationen.

 • Forslag til produkt: Religiøse regler 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan lave et produkt, en bog, til prøven i kristendomskundskab, hvor emnet her er religiøse regler.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Anne Rosenskjold

Navn: Anne Rosenskjold Nordvig

Uddannet fra: Københavns Dag- og Aften Seminarie

Linjefag/fag: Dansk og Religion

Hvor har du undervist? København og omegn

Hvorfor blev du lærer? Jeg elsker at sætte mig ind i et fagligt emne, for efterfølgende at videreformidle det på en sjov og kreativ måde. Og så kan jeg rigtig godt lide børn

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg elsker at undervise, og jeg bliver aldrig træt af at finde nye veje ind i fagene. Særligt den kreative tilgang til et emne er jeg meget begejstret for. Og netop i den sammenhæng åbner Restudy op, for helt nye måder at formidle på, hvilket er superfedt!

Free