Historie:
Kildeanalyse

Kildeanalyse

Beskrivelse


Dette forløb indeholder intet mindre end 18 videoer, og giver dig en fyldestgørende og meget grundig indførelse i kildeanalyse, og hvordan man kan og skal bruge kilder i et fag som historie.

Der er alt, hvad hjertet begærer om kilder som fx kildens tendens, budskab, repræsentativitet, sekundære kilder, primære kilder, førstehåndskilder, andenhåndskilder, kildens modtager, kildens afsender.

Samtidig kigger faget på, hvordan du med kilder kan skelne mellem forskellige kulturelle, økonomiske, sociale og politiske elementer i kilderne, og hvilke teorier og begreber, som man oftest anvender og støder på i arbejdet med kildeanalyse i historie på A og B-niveau.

Videoerne er lavet af Morten Smith-Hansen, der har stor erfaring med netop kildearbejdet i historie fra sit virke som gymnasielærer i historie, Carsten Bossen Christiansen også yder sit bidrag med en kort, men præcis video, der indkapsler, hvad kildekritik er.

Rigtig god fornøjelse med dette aldeles fremragende forløb.

Free
Kildeanalyse

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Morten Smith-Hansen

Navn: Morten Smith-Hansen

Uddannet fra: Københavns Universitet

Fag: Spansk og historie

Hvor har du undervist? Ørestad Gymnasium

Hvorfor blev du lærer? Jeg blev lærer fordi jeg, efter nogle år i det private erhvervsliv, fandt ud af at lærerjobbet for mig er en rigtig god måde at få personlige, akademiske og økonomiske interesser til at balancere i et godt arbejdsliv sammen med både elever og kollegaer.

Hvorfor underviser du på Restudy? Restudy er et super godt koncept, der giver læring on demand, til tiden og efter behov. Restudy tilbyder læring på en måde, som jeg gerne ville være en del af og som jeg er stolt over at bidrage til.

Carsten Bossen Christiansen

Navn: Carsten B. Christiansen

Uddannet fra: Århus Universitet

Fag: Dansk og historie

Hvor har du undervist? Th. Langs HF og VUC

Hvorfor blev du lærer? Jeg synes det er fedt at arbejde med unge mennesker og få nye perspektiver på gamle fag gennem deres øjne

Hvorfor underviser du på Restudy? For at hjælpe mine egne og andre elever til en dybere forståelse for historiefaget på en hurtig og overskuelig måde

Free