International Økonomi (IØ):
Udbud og efterspørgsel

Udbud og efterspørgsel

Beskrivelse


Dette forløb handler om udbud og efterspørgsel i International Økonomi(IØ). Der er tre videoer, som sætter fokus på nogle af emnets vigtigste områder. Første video kigger på udbud og efterspørgsel samt markedsligevægt, mens video 2 fokuserer på efterspørgselskurver, og hvordan man kan analysere dem. Tredje og sidste video kigger på priselasticiteter, og viser også konkrete eksempler på beregninger med priselasticitet.

Udbud og efterspørgsel er grundpillerne i vores markedsøkonomi, hvor det er markedet – modsat i en planøkonomi hvor staten bestemmer over økonomien – der styrer prisudviklingen via udbud og efterspørgsel. Der foregår en evig diskussion på politisk plan omkring hvor meget eller hvor lidt markedsøkonomi man skal have. De fleste er dog i dag enige om, at planøkonomi i sin traditionelle form som vi kendte den fra Sovjetunionen og Østeuropa før Murens Fald er uholdbar i længden. Men med finanskrisen i 2008 og de store bankskandaler de seneste år som fx Danske Bank-skandalen, er der blevet et større publikum for at staten går ind i højere grad og regulere og styre markedet, fordi markedet ikke kan styre sig selv.

Der er altså mange tråde til emnet om udbud og efterspørgsel, der også forgrener sig til fag som samfundsfag og historie.

Free
Udbud Og Efterspørgsel
  • Udbud, efterspørgsel og markedsligevægt 1

    Denne video gennemgår udbuds- og efterspørgselskurverne, samt hvordan de sammen danner markedsligevægten. Du kan se i en anden video, hvordan man kan bruge dem til at analysere markeder med.

  • Analyse med udbud og efterspørgselskurver 1

    Denne video gennemgår, hvordan man laver en analyse med udbud og efterspørgselskurver.

  • Priselasticiteter 1

    Denne video gennemgår priselasticiteter, og kommer omkring hvad det er, hvordan formlen er, og hvad det kan bruges til. Der vises eksempler på beregning af elasticiteter.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Lars Ljungqvist

Navn: Lars Ljungqvist

Uddannet fra: Aarhus Universitet. Jeg er cand. oecon. med nationaløkonomi og jeg læser en master i IT.

Fag: International økonomi og informatik

Hvor har du undervist? Campus Vejle og nu IBC Kolding

Hvorfor blev du lærer? Campus Vejle og nu IBC Kolding

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg har selv en YouTube kanal med undervisnings videoer, og jeg synes, at det er sjovt at lave video. Hos Restudy kan jeg lave video i en langt højere kvalitet, end jeg nogensinde selv kan gøre. Ud over det har jeg erfaring med, at video er særdeles velegnet til at supplere den almindelige undervisning, ikke mindst i forhold til repetition.

Free