Idræt:
Idrætssociologi

Idrætssociologi

Beskrivelse


Dette forløb handler om idrætssociologi, der måske kan være et lidt overset emne i idrætsundervisningen, men ikke desto mindre er utrolig relevant og samtidig meget aktuelt.

Igennem tre interviews med den tidligere toprytter Michael Rasmussen, der b.la. lå til at vinde Tour de France inden han blev smidt ud for at bryde reglerne omkring doping, sættes der fokus på nogle af idrættens mere moralske og etiske aspekter, hvor der diskuteres, hvordan sport, moral, etik og doping skal forstås, og hvor begreberne flugter med hinanden, men også må betragtes som hinandens modsætninger.

Målet med disse interviews er ikke at legitimere brug af doping eller andre præstationsfremmende præparater, men blot at nuancere debatten og forsøge at forstå, hvordan en topatlet tænker – og tænkte – om etikken og moralen i forhold til sporten, når doping også var en del af det.

Vi håber, at I synes om interviews, og kan bruge dem til videre diskussion.

God fornøjelse.

Free
Idrætssociologi
  • Doping og etik 2

    Videoen med Michael Rasmussen er naturligvis et partsindlæg og bør derfor ses som et væsentlig indlæg i en generel dopingdebat, som selvfølgelig også indeholder andre synspunkter. Restudy ønsker med materialet at biddrage til at nuancere denne debat.

  • Sport og moral 2

    Denne video gennemgår forskellige aspekter om sport og moral. Det bliver diskuteret hvorvidt sport og moral hænger sammen.

  • Rettigheder og retsvæsen 2

    Denne video gennemgår rettigheder og retsvæsen i sporten. Videoen indeholder også et interview med Michael Rasmussen. Videoen med Michael Rasmussen er naturligvis et partsindlæg og bør derfor ses som et væsentlig indlæg i en generel dopingdebat, som selvfølgelig også indeholder andre synspunkter. Restudy ønsker med materialet at biddrage til at nuancere denne debat

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Rasmus Pöckel
Rasmus Pöckel

Underviser

Navn: Rasmus Pöckel

Uddannet fra: AU, AAU og SDU

Linjefag/fag: Idræt og Historie

Hvor har du undervist? Aalborg Katedralskole, Frederiksborg Gymnasium og HF og Odder Gymnasium

Hvorfor blev du lærer? Oplysningsarbejde, arbejdet med mennesker og de store udviklingsmuligheder

Hvorfor underviser du på Restudy? Spændende projekt og format

Free