Idræt:
Fysiologi

Fysiologi

Beskrivelse


Dette forløb handler om fysiologi, og indeholder fem videoer, der gør dig meget klogere på emnet. Læreren i alle videoer er Jakob Gøricke, der til daglig underviser i idræt på Odder Gymnasium, og har stor erfaring inden for faget.

Videoerne sætter blandt andet skarpt på centrale emner inden for fysiologien som iltoptagelse, lungernes funktion, tværbrocyklus og energiomsætning. En af videoerne i forløbet er et interview med Michael Rasmussen, som forklarer og hans brug af doping, og hvad det fysiologisk gjorde ved ham i forhold til at kunne præstere optimalt.

Interviewet fik en del omtale, fordi Michael Rasmussen aldrig har følt sig stærkere, end da han var dopet, men videoen fortæller også mange andre spændende ting, der giver et godt indblik i en toprytters hverdag og tankegang.

Rigtig god fornøjelse med videoerne.

Free
Fysiologi
 • Energiomsætning 1

  Denne video gennemgår energisystemerne, og hvordan de fungerer.

 • Præstationsoptimering 1

  Denne video er et interview med Michael Rasmussen, hvor der blandt andet bliver snakket om, hvordan man kan optimere sin præstation som elitesportsudøver. Videoerne med Michael Rasmussen er naturligvis et partsindlæg og bør derfor ses som et væsentlig indlæg i en generel dopingdebat, som selvfølgelig også indeholder andre synspunkter. Restudy ønsker med materialet at biddrage til at nuancere denne debat. Videoen er en af flere videoer om emnet og dette vil yderligere blive udbygget til foråret med andre spændende indlæg - så følg med på Restudy og glæd jer over en levende og vigtig diskussion:)

 • Tværbrocyklus 1

  Denne video omhandler tværbrocyklus, som er selve mekanismen, der får musklen til at virke.

 • Lungernes funktion og opbygning 1

  Denne video gennemgår lungernes funktion og opbygning.

 • Iltoptagelse 1

  Denne video gennemgår iltoptagelse, og hvordan man udregner dette. Det forklares hvad der sker, når vi træner vores kroppe.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Jakob Gøricke
Jakob Gøricke

Underviser

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk