Historie:
Middelalder

Middelalder

Beskrivelse


Dette forløb handler om Middelalderen, der noget uretfærdigt har fået en noget negativ klang. Oftest forbinder man Middelalderen med pest, sygdom, fattigdom, endeløse krige, korstoge og generelt en dårlig periode.

Ordet “Middelalder” opstod også først senere, hvor man så tilbage på perioden med negative briller. Men der skete også mange fremskridt i Middelalderen, som man måske overser.

Forløbet indeholder to videoer om korstoge og Hundredårskrigen, der mest hælder til den negative forståelse af perioden.

Middelalderen dækker en periode, som traditionelt går fra Romerrigets fald i 476 til og med Konstantinopels fald i 1453.

Free
Middelalder
  • Korstogene til Det Hellige Land 2

    Denne film gennemgår hvorfor korstogene opstår, Urban 2.'s tale i Clermont, 1. korstog, 2. korstog, konsekvenserne af korstogene og til sidst bliver der givet ideer til undervisning.

  • Hundredårskrigen 2

    Denne video handler om hundredårskrigen, krigene mellem Frankrig og England, og hvem der spillede en rolle for hvordan de forskellige krige brød ud. Her fortælles der blandt andet om den franske kvinde, Jeanne D'arc der hjalp Frankrig til sejr over England.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free