Historie:
Den Kolde Krig

Den Kolde Krig

Beskrivelse


Dette forløb handler om Den Kolde Krig, som traditionelt betragtes som perioden fra 2.Verdenskrigs afslutning i 1945, da det liberale, kapitalistiske, demokratiske og vestlige USA stod som den ene store vinder af krigen sammen med det kommunistiske, planøkonomiske og diktatoriske Sovjetunionen. Nogle går dog helt tilbage til den russiske revolution i 1917, som Den Kolde Krigs arnested, da kommunismen blev statsideologi i Sovjet.

Forløbet handler om alle de store og mellemstore konflikter og krige i perioden som fx Marshallplanen, Korea-krigen og Vietnam-krigen. Men der er samtidig også plads til lidt måske oversete emner i perioden, som fx 50´ernes McCarthyisme i USA, opkaldt efter senator Joseph McCarthy, der mente, at USA på universiteter, avisredaktioner, ja endda i Kongressen var blevet infiltreret af russiske spioner. Det mener USA for øvrigt stadig i dag, men nu er spionerne i stedet internettrolde og andet moderne stads,der bruges som skyts.

Vi håber meget, at I får en masse ud af dette spændende forløb om en afgørende periode i Europas historie, der første sluttede i 1991, da Sovjetunionen brød sammen, men som mange i dag mener er blusset på på ny mellem USA og Rusland.

Free
Den Kolde Krig

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

5
1 vurdering

Detaljeret bedømmelse

5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

    Super brugbart

    Skide godt

Christian Pors
Christian Pors

Underviser

Navn: Christian Pors

Uddannet fra: Aarhus Universitet

Linjefag: Historie og Engelsk

Hvor har du undervist? Brooke Weston City Technology College, Corby og Aalborg City Gymnasium

Hvorfor blev du lærer? Fordi jeg elsker at undervise og formidle

Hvorfor underviser du på Restudy? Fordi det er et spændende projekt som mange elever har stor glæde af.

Free