Historie:
Den industrielle revolution

Den industrielle revolution

Beskrivelse


Denne video handler om den industrielle revolution, der havde sit udspring i sidste halvdel af 1700-tallet i England, og spredte sig til resten af Europa med forbløffende fart i første halvdel af 1800-tallet.

Den industrielle revolution skabte til dels socialismen som ideologi, som et talerør for de arbejdere, der som følge af industrialiseringen og urbaniseringen fra land til by blev udnyttet af fabriksejerne under kummerlige forhold på fabrikkerne. Den industrielle revolution betød massive forandringer inden for produktion, transport og landbrug.

I den forstand var 1.Verdenskrig en kedelig kulmination på industrialiseringen af Europa, da man nu takket være fabrikker, maskiner, jernbaner og minedrift kunne producere og transportere avancerede våben i en hidtil uset skala, som kom til at koste 10 millioner soldater livet ved fronterne i 1.Verdenskrig.

Der er med andre ord ingen vej uden om den industrielle revolution, hvis man vil forstå Europas udvikling fra slutningen af 1700-tallet og helt op til moderne tider.

Free
Den Industrielle Revolution

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free