Geografi:
Energi

Energi

Beskrivelse


Dette forløb handler om energi, og giver dig en grundig introduktion til nogle af emnets allermest centrale områder. Nogle af videoerne kigger på, hvordan olie, gas og kul dannes. Andre fokuserer på forskellige typer af vedvarende energi som fx solenergi og vindenergi, mens der også er videoer omkring atomkraft.

Med andre ord bliver alle typer af energikilder her berørt og gennemgået af Jon Franklin, der har en masse rigtig gode illustrationer og animationer, der tydeligt og klart viser, hvordan fx kul, olie og gas dannes.

Det er en vedvarende diskussion, hvordan vi fremadrettet skal forholde os til energikilder som olie, gas og kul, hvor mange politikere og eksperter gerne ser os uafhængige af første – og sidstnævnte, mens der både findes argumenter for og imod atomkraft.

Der er med andre ord en masse gode grunde til at se med her, vi håber at I kan bruge videoerne til noget.

God fornøjelse.

Free
Energi
 • Atomkraft 1

  Denne video gennemgår atomkraft. Hvordan et atomkraftværk fungerer, og hvordan man skiller sig af med affaldet bliver også gennemgået.

 • Verdens energiforbrug 1

  Denne video gennemgår verdens energiforbrug og forklarer flere forskellige modeller om dette men også om Danmarks ressourcer og reserver mht. olie.

 • Vedvarende energi 1 1

  Denne video gennemgår, hvad vedvarende energi er, samt hvad solenergi og vindenergi er.

 • Vedvarende energi 2 1

  Denne video gennemgår vandkraft og bølgeenergi, samt hvor meget vedvarende energi Danmark har, og jordens CO2 regnskab gennemgås til sidst.

 • Dannelsen af olie og gas 1 1

  Denne video gennemgår, hvordan olie og gas dannes.

 • Dannelsen af olie og gas 2 1

  Denne video gennemgår, hvad man gør for at finde mere olie og gas. Den gennemgår også hvor i verden man kan finde det, og hvordan man destillerer olie.

 • Dannelsen af kul 1

  Denne video gennemgår, hvordan kul dannes og forskellige former for kul.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Jon Franklin
Jon Franklin

Underviser

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk