Vi har fået ny hjemmeside. Vi har arbejdet hårdt på at forbedre din oplevelse på Restudy. Oplever du fejl eller mangler på siden, kan du trykke på Support-knappen nederst til højre.

Fysik:
Tryk

Tryk

Beskrivelse


Disse tre videoer handler om tryk, og er rettet mod fysik på B-niveau. Videoerne er lavet af Niels-Iver Winstrup samt Fysikshow fra Aarhus Universitet, der er berømte og eftertragtede for deres eksperimentelle tilgang til fysik med masser af forsøg.

De første to videoer, som Niels-Iver står bag, handler om tryk, og Niels-Iver har så meget godt på hjertet, at vi måtte dele videoen op i to dele, for at undgå den blev for lang. Videoerne kommer fx omkring Arkimedes og hans berømte lov. Arkimedes er måske en af de dygtigste og afgørende matematikere, der nogensinde har levet og måtte på tragisk vis ende sine dage ifm. en romersk belejring af den sicilianske by Syrakus, hvor romere og punere var røget i krig med hinanden omkring år 212 f.v.t.

Sidste video er lavet af Fysikshow og viser et forsøg med tryk med udgangspunkt i det, der er kendt som Magdeburg-sfæren, hvilket meget klart og tydeligt illustrerer, hvad tryk går ud på.

Vi håber, at I får noget ud af videoerne.

God fornøjelse.

Free
Tryk

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Teglvænget 29
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk