Fysik:
Radioaktivitet

Radioaktivitet

Beskrivelse


Dette forløb handler om radioaktivitet, og er rettet mod fysik på B-niveau. Der er fire videoer i forløbet, som har hvert sit fokus men alligevel er indbyrdes forbundet, hvorved forløbet har en god, rød tråd.

Første video kigger på forskellige henfaldstyper som fx alfa, betaminus, betaplus og elektronindfangning, mens video 2 fokuserer på selve henfaldsloven, og hvordan den kan beskrives og retfærdiggøres rent matematisk ved hjælp af udregninger.

En video handler om svækkelse af stråling, da radioaktivitet og stråling er nært forbundet. De fleste – lidt ældre mennesker – kan huske Tjernobyl-ulykken i Ukraine i 1986, hvor en sovjetisk atomreaktor brød sammen, hvilket resulterede i radioaktiv stråling så langt væk som Stockholm i Sverige. Stadig den dag i dag i er jorden flere kilometer i nærheden af reaktoren ubrugelig pga. strålingen, ligesom flere børn i tiden efter blev født med forskellige handicap som følge af den radioaktive stråling deres forældre blev udsat for.

Sidste video handler om alfa, beta – og gammastråling. Videoen er resultatet af et samarbejde mellem Restudy og Frederiksen Scientific, der laver udstyr til de naturvidenskabelige fag til grundskole og ungdomsuddannelser.

Radioaktivitet er dermed ikke et ligegyldigt emne, da flere lande i dag har atomvåben og nogle ønsker at få det. Forløbet her fokuserer dog primært på emnet set fra fysikkens synsvinkel.

Free
Radioaktivitet

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Tommy Hansen
Tommy Hansen

Underviser

Navn: Tommy Hansen

Uddannet fra: Aarhus Universitet

Fag: Fysik og matematik

Hvor har du undervist? Ikast-Brande Gymnasium

Henning Schou

Underviser

Free