Fysik:
Energi

Energi

Beskrivelse


Dette forløb, som i skrivende stund indeholder tre videoer, handler om energi, og er rettet mod fysik B.

Videoerne kommer omkring centrale emner som varmeledning, og hvordan varme ledes, mens den anden video kigger på elektrolyse. Begge videoer er lavet af Fysikshow i Aarhus, der hører under Institut for Fysik og Astronomi, og er landskendt for deres eksperimentelle tilgang til fysik med masser af forsøg. Det ser man tydeligt i begge videoer, at spændende forsøg og eksperimenter er i højsædet.

Den sidste video i forløbet er lavet i et samarbejde mellem Restudy og Frederiksen Scientific, der har specialiseret sig i at lave udstyr til grundskoler og ungdomsuddannelser i kemi, fysik, matematik, bioteknologi og N/T.

Energi er et ord, der ofte går igen i den politiske debat, når snakken går på, hvilke energikilder, som vi i fremtiden skal satse på og leve af. Derfor er energi et vigtigt emne, som ikke kun begrænser sig til fysikfaget, men dækker også ind over flere andre fag, som b.la. samfundsfag.

Vi håber, at I finder videoerne spændende og interessante.

God fornøjelse.

Free
Energi2
  • Varmeledning 2

    Denne video illustrerer, hvordan varme ledes og hvorfor. Det bliver illustreret ved hjælp af isterninger.

  • Elektrolyse 2

    Denne video omhandler elektrolyse. De tilfører energi til vand, hvorefter vandet bliver spaltet op i dets bestanddele og sat ild til.

  • Solcellepanelet 1

    Denne video handler om udmåling af karakteristikkurve for både det samlede solcellepanel og en enkelt celle.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Bo Tranberg
Bo Tranberg

Underviser

Kenneth Lund Andersen

Navn: Kenneth Lund Andersen

Uddannet fra: Aarhus Universitet

Fag: Fysik

Hvor har du undervist? Fysikshow, Aarhus Statsgymnasium og hos Street Science i Australien

Hvorfor blev du lærer? Jeg valgte Fysikshow fordi det var et fantastisk spændende job og en fed måde at bruge min faglighed på, som var meget anderledes end hvad man normalt ser i undervisningen.

Hvorfor underviser du på Restudy? Restudy er lidt ligesom et fysikshow. Det er en anderledes og en fantastisk måde at modtage læring på. Det er et super fedt alternativ og giver eleverne, mulighed for at lære, når de har brug for det i det tempo, som passer dem.

Henning Schou

Underviser

Free