Kristendomskundskab:
Fortællinger bag det religiøse

Fortællinger bag det religiøse

Beskrivelse


De tre videoer i det her forløb handler om fortællinger bag det religiøse, som der findes inden for islam og hinduisme.

En af videoerne handler om fortællingen bag Muhammeds natlige himmelrejse ifølge Koranen, mens en anden video handler om Ganesh, som er vigtig inden for hinduismen.

Til videoen om Ganesh hører også en kreativ opgave, der giver inspiration til, hvordan man kan arbejde videre med Ganesh og lave noget lækkert, kreativt ud fra fortællingen om den hinduistiske gud.

Det er især i Indien at hinduismen er udbredt, og da inderne med ca. en milliard mennesker udgør 1/6 af hele jorden befolkning, og godt 80% af inderne er hinduer, er det vel ikke helt tosset at kende til en religion, som udgør så stor en del af jorden befolkning.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Fortællinger Bag Det Religiøse
  • En muslimsk fortælling 2

    Denne video gennemgår en muslimsk fortælling om, hvorfor Klippemoskeen ligger et helligt sted, hvorfor man skal bede fem gange og hvorfor man ikke må drikke alkohol.

  • Ganesh 2

    Denne video gennemgår, hvem den hinduistiske gud Ganesh er, og hvordan han fik sit elefanthoved.

  • Ganesh - kreativ opgave 1

    Denne video gennemgår, hvordan man kan lave en kreativ opgave om Ganesh. Denne kreative opgave kan bruges til gruppearbejde.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Anne Rosenskjold

Navn: Anne Rosenskjold Nordvig

Uddannet fra: Københavns Dag- og Aften Seminarie

Linjefag/fag: Dansk og Religion

Hvor har du undervist? København og omegn

Hvorfor blev du lærer? Jeg elsker at sætte mig ind i et fagligt emne, for efterfølgende at videreformidle det på en sjov og kreativ måde. Og så kan jeg rigtig godt lide børn

Hvorfor underviser du på Restudy? Jeg elsker at undervise, og jeg bliver aldrig træt af at finde nye veje ind i fagene. Særligt den kreative tilgang til et emne er jeg meget begejstret for. Og netop i den sammenhæng åbner Restudy op, for helt nye måder at formidle på, hvilket er superfedt!

Free