Fysik:
El lære

El lære

Beskrivelse


Dette forløb handler om el lære, og har især fokus på induktionsprincippet, men berører også andre emner som fx ledningsevne, som bliver forklaret ved hjælp af to kobberrør, ligesom der også laves forsøg med super ledere.

Den sidste video viser, hvordan man kan bygge en radio og en morsestation på induktionsprincippet.

Videoerne er lavet i samarbejde med Fysikshow Aarhus, der er hører under Institut for Fysik og Astronomi. Her viser Bo Tranberg og Kenneth Andersen ved hjælp af forsøg og tegninger om Niels Bohrs atommodel. Disse videoer er meget populære, da de er meget praktisk orienteret, hvilket ofte kan hæve forståelsen for emnet, i dette tilfælde el lære.

Vi håber, at I kan bruge videoerne, og synes om dem.

Rigtig god fornøjelse.

Free
El Lære
  • Induktionsprincippet 2

    Denne video viser hvordan induktionsprincippet fungerer med illustration af både forsøg og tegning. Der laves både forsøg med et cd-drev og en kogeplade.

  • Ledningsevne 2

    Denne video viser og forklarer ledningsevne. To kobberrør bliver brugt til at forklare ledningsevnen. Der laves også et forsøg med super ledere.

  • Radio 2

    Denne video bygger videre på en video om induktionsprincippet. I videoen bygges en radio og en morsestation.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Bo Tranberg
Bo Tranberg

Underviser

Kenneth Lund Andersen

Navn: Kenneth Lund Andersen

Uddannet fra: Aarhus Universitet

Fag: Fysik

Hvor har du undervist? Fysikshow, Aarhus Statsgymnasium og hos Street Science i Australien

Hvorfor blev du lærer? Jeg valgte Fysikshow fordi det var et fantastisk spændende job og en fed måde at bruge min faglighed på, som var meget anderledes end hvad man normalt ser i undervisningen.

Hvorfor underviser du på Restudy? Restudy er lidt ligesom et fysikshow. Det er en anderledes og en fantastisk måde at modtage læring på. Det er et super fedt alternativ og giver eleverne, mulighed for at lære, når de har brug for det i det tempo, som passer dem.

Free