Dansk:
Litteraturhistorie

Litteraturhistorie

Beskrivelse


Dette forløb handler om litteraturhistorie, og indeholder ni videoer, der tager dig igennem litteraturen helt tilbage fra oldtiden og op til det folkelige gennembrud i moderne tid.

Nogle af videoerne findes via Youtube, hvor Sanne Rokamp energisk fortæller om litteraturhistorie i oldtiden, Middelalder, renæssance, barokken og Oplysningstiden, mens Oliver Holm, en anden af Restudys dygtige dansklærere, fortsætter hvor Sanne Rokamp slap med endnu en video om den epokegørende og fundamentale Oplysningstid.

Oliver Holm tager stafetten videre gennem romantikken, det moderne gennembrud og til sidst ind i det folkelige gennembrud med en masse gode eksempler på forfatterskaber i perioden, hvordan litteraturen i perioden så ud, og hvordan den påvirkede samfundet – og omvendt.

Det er bare med at komme i gang med at se med. God fornøjelse.

Free
Litteraturhistorie
 • Oldtid 2

  Denne video beskriver, hvordan litteraturen i Oldtiden udviklede sig og hvilke strømninger, der kendetegnede perioden rent litterært.

 • Middelalder 2

  Denne video beskriver, hvordan litteraturen i Middelalderen udviklede sig og hvilke strømninger, der kendetegnede perioden rent litterært.

 • Renæssance 2

  Denne video beskriver, hvordan litteraturen i renæssancen udviklede sig og hvilke strømninger og kunstnere, der kendetegnede perioden rent litterært.

 • Barokken 2

  Denne video beskriver, hvordan litteraturen i barokken udviklede sig og hvilke strømninger, kunstnere og bygningsværker, der kendetegnede perioden rent litterært.

 • Oplysningstiden del 1 2

  Denne video, som er en af to videoer om Oplysningstiden, beskriver, hvordan litteraturen i perioden udviklede sig og hvilke strømninger, der kendetegnede 1700-tallets eksperimentielle tidsalder.

 • Oplysningstiden del 2 2

  Denne video, som er den 2.video om perioden, gennemgår Oplysningstiden, og hvad der blev skrevet om, og hvilke forfattere, der kendetegnede tiden.

 • Romantikken 2

  Denne video gennemgår romantikken, og hvilke litterære emner, der kendetegnede perioden samt de forfattere, der gjorde sig gældende i perioden.

 • Det moderne gennembrud 2

  Denne video gennemgår det moderne gennembrud, og hvad der blev skrevet om, og hvilke forfattere, som prægede perioden rent litterært og kulturelt.

 • Det folkelige gennembrud 2

  Denne video gennemgår det folkelige gennembrud, ligesom videoen kommer omkring hvilke forfattere, som prægede perioden rent litterært og kulturelt.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Sanne Rokamp
Sanne Rokamp

Underviser

Oliver Holm

Underviser

Navn: Oliver Holm

Uddannet fra: Roskilde Universitet

Fag: Dansk og engelsk

Hvor har du undervist? VUC Roskilde, H.C. Ørsted Gymnasiet, Helsingør Gymnasium, Høng Gymnasium & HF, Ilisimatusarfik (Nuuk Universitet)

Hvorfor blev du lærer? Fordi jeg brænder for at undervise, og man skal brænde for at tænde.

Hvorfor underviser du på Restudy? Fordi god undervisning er god på flere måder.

Free