Dansk:
Forfatterskaber

Forfatterskaber

Beskrivelse


I dette forløb kan du blive meget klogere på nogle af de største danske forfatterskaber. Det er de helt tunge drenge, som figurerer i dette forløb.

Der er endnu ikke videoer med her om kvinder som fx Karen Blixen, men Restudy har videoer om hende og andre forfatterskaber under dansk til udskolingen.

Her kan du se og høre meget mere om fx Ludvig Holberg og hans legendariske og udødelige komedier, om Adam Oehlenschläger som skrev vores nationalsang og om Guldhornene, om højskolebevægelsens bagmand Grundtvig og naturligvis også om H.C. Andersen, som måske var den største af dem alle.

Der er så mange fantastiske forfattere, hvis forfatterskaber har sat sig varige spor i litteraturen og den danske folkesjæl. Af den grund og mange andre er dette forløb værd at kigge på.

Det er lavet af Oliver Holm og Christell V. Nikolajsen, der begge har lavet flere videoer til Restudy i dansk.

Rigtig god fornøjelse.

Free
Forfatterskaber
 • Ludvig Holberg 1

  Denne video gennemgår, hvem Ludvig Holberg var, hvorfor han er en del af kanonforfatterne, og hvad hans forfatterskab indebærer. Der nævnes tre eksemplariske værker samt nogle citater og bevingede ord.

 • Adam Oehlenschläger 1

  Denne video gennemgår, hvem Adam Oehlenschläger var, hvorfor han er en del af kanonforfatterne, og hvad hans forfatterskab indebar. Der nævnes tre eksemplariske værker samt nogle citater og bevingede ord.

 • Steen Steensen Blicher 1

  Denne video fortæller om Steen Steensen Blichers liv, fortællerteknikker og værker. Afslutningsvis, et eksempel på fokuspunkter ved en analyse af "En Landsbydegns Dagbog"

 • N. F. S. Grundtvig 2

  Videoen går i dybden med Grundtvig, fortæller om hans liv og indflydelse på Danmark.

 • Kingo og Grundtvig i modsætningsforhold 1

  Denne video fortæller om Kingo og Grundtvig i modsætningsforhold, altså Kingos dualisme og Grundtvigs modsætning til dette.

 • H.C. Andersen og Skyggen 1

  Denne video gennemgår en analyse og fortolkning af H.C Andersens antieventyr "Skyggen".

 • Herman Bang 1

  Denne video gennemgår, hvem Herman Bang var, hvorfor han er en del af kanonforfatterne, og hvad hans forfatterskab indebar. Der nævnes tre eksemplariske værker samt nogle citater og bevingede ord.

 • Henrik Pontoppidan 1

  Denne video fortæller om Henrik Pontoppidan, realisme og ironi. Afslutningsvis bliver Lykke-Per gennemgået.

 • Martin Andersen Nexø 1

  Denne video gennemgår, hvem Martin Andersen Nexø var, hvorfor han er en del af kanonforfatterne, og hvad hans forfatterskab indebar. Der nævnes tre eksemplariske værker samt nogle citater og bevingede ord.

 • Johannes V. Jensen 1

  Denne video gennemgår, hvem Johannes V. Jensen var, hvorfor han er en del af kanonforfatterne, og hvad hans forfatterskab indebar. Der nævnes tre eksemplariske værker samt nogle citater og bevingede ord.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Oliver Holm
Oliver Holm

Underviser

Navn: Oliver Holm

Uddannet fra: Roskilde Universitet

Fag: Dansk og engelsk

Hvor har du undervist? VUC Roskilde, H.C. Ørsted Gymnasiet, Helsingør Gymnasium, Høng Gymnasium & HF, Ilisimatusarfik (Nuuk Universitet)

Hvorfor blev du lærer? Fordi jeg brænder for at undervise, og man skal brænde for at tænde.

Hvorfor underviser du på Restudy? Fordi god undervisning er god på flere måder.

  Free

  Nyhedsbrev

  Kontakt

  Teglvænget 29
  7400 Herning
  Danmark

  CVR: 32562078
  Email: info@restudy.dk