Biologi:
Folkeskolens prøve i biologi

Folkeskolens prøve i biologi

Beskrivelse


Dette forløb vil være guld værd for dem af jer, der skal til folkeskolens prøve i naturfag. Og det skal alle, så det er ikke til at komme udenom.

Dette forløb giver eksempler på fællesfaglige forløb i biologi i form af bæredygtig produktion, udledning af stoffer og bæredygtig energiforsyning. Alle tre fællesfaglige forløb er delt op i tre efter naturfagsprøvens forskrifter med en modellering efterfulgt af en undersøgelse og til sidst en perspektivering.

Til sidst er der også en video om nogle af de nyttige biologi-begreber, som det kan være rigtig klogt at inddrage til den prøve, som alle skal til.

Free
Folkeskolens Prøve
 • Bæredygtig produktion - modellering 1

  Denne video handler om modellering, og hvordan nitrat påvirker landbruget.

 • Bæredygtig produktion - undersøgelse 1

  Denne video handler om undersøgelseskompetencen indenfor emnet produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget.

 • Bæredygtig produktion - perspektivering 1

  Denne video gennemgår, hvordan man kan perspektivere problemstillingen i dette emne om bæredygtig produktion ud fra modelleringen og undersøgelsen.

 • Udledning af stoffer - modellering 1

  Denne video gennemgår modellering indenfor udledning af stoffer, og går i dybden med emnet plast.

 • Udledning af stoffer - undersøgelse 1

  Denne video gennemgår, hvordan en undersøgelse indenfor emnet udledning af stoffer med fokus på plast kan foregå.

 • Udledning af stoffer - perspektivering 1

  Denne video gennemgår perspektivering indenfor udledning af stoffer, og hvordan man kan perspektivere indenfor emnet plastik.

 • Bæredygtig energiforsyning - modellering 1

  Denne video omhandler bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan, og hvordan man kan lave en modellering indenfor emnet, som i denne video er global opvarmning.

 • Bæredygtig energiforsyning - undersøgelse 1

  Denne video omhandler bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan, og hvordan man kan lave en undersøgelse indenfor emnet. Denne video viser, hvordan man kan undersøge om CO2 er med til at forøge drivhuseffekten.

 • Bæredygtig energiforsyning - perspektivering 1

  Denne video omhandler bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan, og hvordan man kan lave en perspektivering indenfor emnet. Denne video laver en perspektivering til global opvarmning.

 • Nyttige begreber til folkeskolens prøve i biologi 1

  Denne video beskriver mange af de begreber, som er nyttige at have kendskab til i forbindelse med prøven i biologi. Udgangspunktet er den gamle prøveform, men er stadig relevant i den nye prøveform.

Anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse

0
0 bedømmelse

Detaljeret bedømmelse

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Helene Skovmose Bay

Navn: Helene Skovmose Bay

Uddannet fra: Blågård KDAS

Fag: Biologi, Fysik/Kemi og Dansk

Hvor har du undervist? Engelsborgskolen

Hvorfor blev du lærer? Fordi jeg godt kan lide at formidle, jeg er en nørd og jeg vil gerne dele min begejstring for naturfag og litteratur med andre.

Hvorfor underviser du på Restudy? Det kan være svært at nå rundt til alle elever, i løbet af en undervisningsgang, med Restudy kan jeg på en måde undervise flere elever samtidig, og hvis de mister koncentrationen, kan de bare spole tilbage, det kan de ikke, når jeg gennemgår stoffet foran tavlen i klassen.

Free

Nyhedsbrev

Kontakt

Torvet 2,2
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk