Tilføj filter:

 • EUD
 • HF
 • HG
 • HHX
 • HTX
 • STX
 • A-Niveau
 • B-Niveau
 • C-Niveau
 • Grundforløb
 • Mellemtrinnet
 • Specialundervisning
 • Til Læreren
 • Udskoling
 • Erhvervsuddannelse
 • Grundskole
 • Gymnasium
 • VUC
Aktive filtere:

Informatik

Dette er et fag der arbejder med IT, data og datastrukturer, samt webdesign og brugeroplevelser. Det er en blanding af forskellige IT-discipliner. Faget kan give en forsmag for de der er interesserede i at læse videre med fokus på IT, programmering, data eller webdesign, mens det samtidig også giver et godt indblik i blandt andet IT-sikkerhed.

Faget er en blanding af teori og praksis, og man får lov selv at udvikle forskellige projekter.

Det er et oftest et valgfag, og eksisterer på tværs af de forskellige ungdomsuddannelser. Faget kan også gå under titlen ‘IT’, hvor der dog kan være andre fokusområder.

Emner i informatik

Der er mange forskellige emner og forløb, man kan beskæftige sig med i informatik. Faget fungerer som et samlende fag for alle IT-fag, og derfor er det meget bredt. Som regel vælger læreren få forløb, så man kan prøve forskellige ting, men stadig gå i dybden med dem. Nedenfor kan du se nogle eksempler på hvilke forløb eller emner man kan følge i faget.

Lav en app

I informatik kan man have et forløb omkring, hvordan man laver en app. Det er en god mulighed for at være kreativ og afprøve forskellige funktioner. Der er forskellige måder at lave apps på. Man kan både bruge en slags skabelon, hvor man selv fylder sit indhold og design ind, men man kan også kode en app fra bunden, hvor man selv skal skabe rammerne, indholdet og få den til at fungere på forskellige smartphones og tablets.

Der kan være faste rammer i forløbet, for eksempel, at det skal være til en butik, til en skole eller lignende, men man kan også give plads til at alle kan prøve at lave en app til lige hvad de har lyst til. Dette kan både være individuelt eller i grupper.

Skal forløbet udvides, kan man lave en hjemmeside der passer til appen, og som er responsiv på både computer og smartphone.

Fotomanipulation

Et forløb med fotomanipulation kan også være spændende. Her kan man enten tage sine egne billeder eller finde billeder på nettet, som man så kan arbejde med. Billedmanipulation kan både være retouchering, som man blandt andet bruger på modelbilleder eller mere kreativ fotomanipulation hvor man sætter forskellige elementer sammen og skaber noget helt nyt. En populær opgave i fotomanipulation er at sætte forskellige dyr sammen, så det skaber helt nye, surrealistiske dyr.

Lav et spil

En lidt sværere disciplin i faget informatik, er at lave et spil. Men også nybegyndere kan lave simple spil, og der findes mange tutorials og trin-for-trin guides til at lave små, sjove spil. Når man arbejder med spil i undervisningen, kan man både arbejde med målgruppeanalyse og design af selve spillet, før man går i gang med at udvikle. På den måde kan man undersøge hvad målgruppen vil have, hvilket giver et billede af hvordan det er at arbejde med en ‘ægte’ kunde.

Der findes flere forskellige former for spil, blandt andet action, strategi, adventure og processpil. Nogle ser vi mest som PC-spil, andre ses for eksempel oftest på mindre spil, for eksempel som apps eller på sider med gratis spil.

I et emne med spil kan man undersøge hvad der gør et spil godt, hvordan man lancerer et spil og meget andet.

Til at skabe spil kan man bruge programmer som Scratch og Unity.

Mål i faget

Der er en række forskellige mål, man gerne vil opnå med informatik. Blandt andet skal faget lære elever at tænke innovativt, og derudover få en grundlæggende forståelse for, hvordan programmering fungerer. Der vil også være fokus på interaktionsdesign, UX og webdesign, hvor man blandt andet ser på, hvordan designet fungerer for brugeren af produktet eller hjemmesiden, og om designet passer til en skærm, om det er læsbart og om det følger forskellige designprincipper.

Innovation

I informatik er det vigtigt at kunne tænke kreativt og nyskabende. Faget skal få elever til at være innovative og løse problemstillinger. Derfor kan man i undervisningen arbejde med cases eller elevers egne projekter, hvor de skal få en app, et spil eller en database til at virke, ved at prøve forskellige ting af. Man kan undersøge, hvordan man kan bruge IT og teknologi, ved at se på de problemstillinger vi har i vores hverdag. Måske skal man lave en app, der kan fortælle dig, når næste bus kører, hvor det tætteste pizzeria ligger eller hvor du kan købe en paraply.

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign handler om at skabe effektiv kommunikation og interaktion gennem design. Man ser både på kommunikation i privaten, i det offentlige og i erhvervslivet. Man skal designe produkter, der forbedrer disse elementer, og derfor skal man være opmærksom på alt fra layout, skrift og farver, til hvorfor vi gør de ting vi gør, når vi er på nettet.

Programmering

Programmering er den del af faget, hvor man koder og skaber software. Programmering består både af planlægning, kodning, testning og fejlretning, før man kan dømme et produkt færdigt. Programmering i undervisningen kan foregå som tavleundervisning, men en stor del af det består af, at man selv skriver og afprøver kode.

Eksamen i informatik

Eksamen i informatik foregår mundtligt. Før eksamen har man lavet en opgave, og skal derudover trække et spørgsmål, hvor man derefter har 24 timers forberedelse. Til eksamen skal man præsentere et produkt, for eksempel en hjemmeside, et system eller noget helt tredje, og derefter samtale om produktet og eksamensspørgsmålet med lærer og censor. Den samlede eksaminationstid er cirka 24 minutter, inklusive votering.

Online undervisning i alle fag

Hos ReStudy tilbyder vi undervisning i mange forskellige fag i gymnasiet og grundskolen. Vores videoer kan bruges både som led i undervisningen, som supplement til de ekstra interesserede, eller til de der har brug for ekstra forberedelse inden eksamen. Foruden videoer gør vi brug af quizzer, så brugerne kan teste deres viden i de forskellige fag og emner. De kan også bruges hvis du kunne tænke dig at afprøve et fag, inden du vælger linje eller valgfag på din ungdomsuddannelse.

Nedenfor kan du se nogle af de mange fag vi tilbyder online undervisning i.

Nyhedsbrev

Kontakt

Nørre Voldgade 21 3.-4. sal
1358 København K
Danmark

CVR: 32562078
Email: vandel@restudy.dk