Tilføj filter:

 • EUD
 • HF
 • HG
 • HHX
 • HTX
 • STX
 • A-Niveau
 • B-Niveau
 • C-Niveau
 • Grundforløb
 • Mellemtrinnet
 • Specialundervisning
 • Til Læreren
 • Udskoling
 • Erhvervsuddannelse
 • Grundskole
 • Gymnasium
 • VUC
Aktive filtere:

Fransk undervisning

Fransk er et attraktivt valg for sproginteresserede elever i både folkeskolen og gymnasiet. Det er ikke alle folkeskoler, der fører fransk som valgfag, så med fransk som onlineundervisning, får du en unik mulighed for at snuse til faget, hvis du er interesseret i at vælge faget i gymnasiet.

Fransk kan vælges på de fleste gymnasier enten som valgfag, eller som en del af en sproglinje. Det findes både på A-, B-, og C-niveau, hvilket giver dig mulighed for at vælge det niveau, der passer til din interesse og fagsammensætning.

At lære fransk er et spændende fagvalg, der både er ideelt hvis du ønsker at lære mere om den franske kultur, enten hvis du ønsker at arbejde med sprog, med international handel og kommunikation, eller hvis du bare vil kunne forstå franskmændene lidt bedre, når du er på ferie. At lære fransk giver adgang til at tale med mennesker i både Belgien, Frankrig, Canada, Schweiz og flere tidligere kolonier i Afrika og Mellemamerika.

Er du ikke til fransk, kan du mange steder også vælge spansk eller italiensk som 2. eller 3. fremmedsprog efter engelsk og/eller tysk.

Emner i franskundervisningen

Der er mange forskellige emner, der arbejdes med i franskundervisning. Der ønskes både at give en god sprogforståelse, men også viden om kulturerne og historien i forskellige fransksprogede lande. Der arbejdes med flere forskellige metoder for at understøtte undervisningen. Man kan både arbejde med repetitionsopgaver og spil, såvel som quizzer, gruppearbejde og samtale. Det er forskelligt fra emne til emne og underviser til underviser, hvilke metoder der bruges mest. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige emner og arbejdsområder, der gennemgås i franskundervisningen.

Grammatik

Når man arbejder med grammatik i fransk undervisning, starter man i de mindre elementer som de bestemte og ubestemte kendeord, de/un/une/le/la, såvel som ejefald, køn og tal, for at kunne skabe simple sætningsdannelser. Man lærer også simple navneord at kende. Som regel starter man i emner, der er relevante for elevernes og de studerendes hverdag. Det kan være “hvem er jeg”, din skoledag og klokkeslæt samt tallene.

Når man har fået styr på grundprincipperne i sproget, kan man begynde at arbejde med de forskellige tider, bøjningsformer og så videre. Grammatikopgaver laves ofte ved at gennemgå reglerne, og derefter lave en række øvelser der passer til emnet. Det kan ofte være en fordel at gennemgå emnet flere gange, gerne med mange opgaver, da repetition fremmer evnen til at forstå og huske stoffet.

Skriftlighed

Den skriftlige del af fransk undervisningen hænger meget sammen med grammatikken. Man skal lære at kunne skabe korrekte sætninger. I undervisningen arbejder man meget med at beskrive ting, for eksempel billeder, genstande eller mennesker.

I denne del arbejder man også med at læse og forstå, og i mange tilfælde skal man kunne give små resumér af det man har læst. I andre tilfælde kan det være, at man skal skrive små historier eller fortælle om sin weekend, en yndlingsting, eller noget helt andet.

Mundtlighed

Den mundtlige disciplin er ligeledes vigtig i fransk undervisning. Her starter man med at arbejde med udtale af bogstaver og stavelser, hvorefter man begynder at arbejde med udtale af korte og lange ord.

Mundtlighed kan øves ved at stille spørgsmål og svar, samt have små samtaler i klassen. Når man er gennem forløbet, skal man kunne have en samtale til sin eksamen.

Hvis man vil være bedre til at forstå det franske sprog, kan det være en fordel at læse små franske tekster, for eksempel nyhedsartikler, samt høre fransk musik eller franske podcasts.

Fransk kultur og samfund

En anden vigtig del af franskundervisningen er den franske kultur og det franske samfund. Man arbejder med kulturerne på forskellige måder. Nogen tager udgangspunkt i fransk litteratur og film, mens man også kan arbejde med nyhedsartikler, mad og drikke, ungdomsliv og mange andre emner.

Ser man på alle de forskellige kulturer der taler fransk, er der utallige muligheder for at arbejde med et interessant emne i fransk undervisningen. Også til eksamen kan man vælge et emne som man selv synes er spændende.

Eksamen i fransk

Eksamen i fransk A indeholder en skriftlig prøve og en mundtlig prøve.

Den skriftlige prøve tager fire timer, og består af en bunden oversættelse fra dansk til fransk, samt en stil knyttet til en fransksproget tekst.

Den mundtlige prøve består af to dele: a) En præsentation af og en samtale over et ukendt tekstmateriale på ca. 1 side. b) En samtale på fransk med udgangspunkt i ukendt billedmateriale.

Den samlede tid inde ved det berygtede grønne bord er 30 minutter, og forberedelsestiden er på en time.

Både den skriftlige og mundtlige eksamen vurderes efter 7-trinsskalaen.

På B-niveau er eksamen kun mundtlig, og er bygget op efter samme principper, som den mundtlige del på A-niveau. Det er også samme eksamenstid og forberedelsestid.

Hvordan kan fransk online undervisning hjælpe mig?

Kunne du tænke dig at blive bedre til fransk? God online franskundervisning er en ideel måde at følge undervisning når det passer dig. Vi gør brug af dygtige undervisere, der fokuserer på at gøre undervisningen let at forstå, også gennem skærmen. Derudover har vi et bredt udvalg af quizzer du kan tage for at understøtte undervisningen, og blive bedre til at huske det du lærer.  

Quizzerne tester dig i det, du har lært i videoerne, og repetition sørger for at den viden du får hænger ved.

Du kan bruge fransk online undervisning som et led i eksamenslæsningen, som en genopfrisker, som et supplement til den undervisning du får, eller hvis du blot vil snuse til faget.

Online undervisning i andre fag

Der er udover undervisning i fransk, også mange andre former for online undervisning hos ReStudy. Om du mangler hjælp til matematik eller ønsker at blive endnu skarpere til fysik, har vi gode videomaterialer og quizzer. Nedenfor kan du se nogle af de fag som vi tilbyder online undervisning i. 

Nyhedsbrev

Kontakt

Nørre Voldgade 21 3.-4. sal
1358 København K
Danmark

CVR: 32562078
Email: vandel@restudy.dk