SRP: Vejledning

Nogle lærere til SRP oplever, at elever kan møde uforberedte op til vejledning. Det er rigtig ærgerligt, hvis det er tilfældet. Det vil vi gerne hjælpe dig med at undgå!

Her følger nogle korte, enkle råd der – forhåbentligt – kan øge udbyttet af dine vejledninger, da det i sidste ende kan give dig et meget bedre studieretningsprojekt:

  • Vær 100% sikker på, at din vejleder og dig er på samme bølgelængde, når det gælder præciseringen og fokus af dit emne. Få bekræftet, at du er på rette vej med dit fokus, da det gør det meget lettere for vejlederen at hjælpe dig i den videre proces.
  • Sørg for inden vejledningerne at have kommunikeret via fx mail om mødets indhold. Hvad skal I snakke om, så vejlederen er forberedt og dermed nemmere kan hjælpe dig.
  • Skriv notater ned fra vejledningen, så du kan bruge de gode råd i din SRP. Det er nok svært at huske flere timer/dage senere, hvad vejlederen helt præcis sagde for et guldkorn, som du gerne vil bruge.
  • Stil dumme spørgsmål. Undgå at komme hjem med følelsen af, at du kunne/burde/skulle have spurgt om flere ting til din SRP, men ikke fik det gjort. Det kan være, at vejlederens svar på disse spørgsmål havde gjort din SRP endnu bedre.
  • Få clearet med din vejleder hvad dit primære materiale til din SRP skal være. Hvilken tekst, roman, tale eller hvilket forsøg skal danne udgangspunkt for projektet?

Vi håber, at I kan bruge vores anbefalinger til jeres vejledninger. Fortsat held og lykke med jeres SRP.

Nyhedsbrev

Kontakt

Nørre Voldgade 21 3.-4. sal
1358 København K
Danmark

CVR: 32562078
Email: vandel@restudy.dk