SRP: Informationssøgning – hvordan?

Det kan være uoverskueligt hvor man skal starte og slutte, når man skal i gang med informationssøgningen til sin SRP. Her følger korte, enkle råd, der kan gøre det lettere for dig at finde den litteratur, der vil gøre din SRP endnu bedre:

  • Overordnet set hænger  informationssøgningen sammen med dit valg af emne og dit fokus. Du skal gerne vide, hvilken information du helt præcist skal søge efter. Er det fx noget omkring Islamisk Stat, søger du så viden om rekruttering af jihadister fra Europa, terrorangreb foretaget af IS i Europa eller hvordan IS opstod? Du skal vide 100%, hvad du leder efter. 
  • Det er centralt, at du ved, hvorhenne i din SRP den information, du søger efter, skal indgå. Hvad skal indgå i beskrivelsen af din SRP, eller passer det bedre til analyse, diskussion og vurdering? Det er afgørende at have styr på.
  • Det er vigtigt, at litteraturen, der indgår i din SRP, tilgodeser begge fag tydeligt, selvom vægtningen ikke behøver at være helt lige.
  • Undersøg med din vejleder hvad han/hun har af holdning til litteraturhenvisninger fra fx Wikipedia, leksikon osv. Siderne varierer meget i brugbarhed fra fag til fag, ligesom vejlederne selv kan have forskellige holdninger til sådanne sider.
  • Kildekritik! Det er ufattelig vigtigt. Arbejder du fx med indvandring skal du være obs på, om du søger litteratur (fx artikler) fra Den Korte Avis eller Venligboerne. Søger du viden om global opvarmning er der forskel på fx holdningen til spørgsmålet i (dele af) USA i forhold til Europa. Afsenderforholdet er helt centralt. Hvem har skrevet indholdet, hvornår og hvorfor? Det betyder ikke, at man ikke kan bruge litteratur, der åbenlyst har en holdning til et emne, men du skal vide, hvad du skal bruge det til i din SRP. Du må ikke ukritisk videreformidle din litteraturs budskaber uden at stille spørgsmål.
  • Du skal sørge for at gøre dit emne relevant i en nutidig kontekst. Du skal dermed finde litteratur, der viser, at emnet har en relevans i dag. Et oplagt eksempel kunne være en kobling mellem fx den amerikanske borgerkrig og raceurolighederne i USA i dag.
  • Vær systematisk i din indsamling af information. Lav et dokument med links, sidetal osv., så du nemt og hurtigt kan finde tilbage til viden, som du læste for to eller tre uger siden.

Vi håber, at I kan bruge vores råd i jeres SRP. Fortsat held og lykke med projektet!

Nyhedsbrev

Kontakt

Nørre Voldgade 21 3.-4. sal
1358 København K
Danmark

CVR: 32562078
Email: vandel@restudy.dk