Quiz dig klog – iværksætter fra Herning vil undervise en milliard

Artiklen er kopiret fra Tv2 Business og er oprindelig skrevet af: Jens Nymark

Lektievideoer har spredt sig som steppebrand blandt studerende herhjemme, og det får stifteren til at gå efter at erobre hele verden.

Lektier har for mange altid været forbundet med sur pligt og dårlig samvittighed, men det har en iværksætter fra Herning ændret på.

Restudy omsætter for millioner og har sagt farvel til etableringsunderskudene ved at tilbyde studerende online undervisningstilbud baseret på undervisningsfilm, quiz og tutor-hjælp.

Restudy har med seks år på bagen fået godt fat med over 120.000 brugere og etableret samarbejde med 90 danske ungdomsuddannelser og mere end 450 folkeskoler, og ambitionerne er til at få øje på.

– Hele verden har brug for undervisning, så vi går efter en milliard brugere. Jeg mener, at man som iværksætter bør være lige dele ambitiøs og naiv – Mark Zuckerberg startede også Facebook fra ingenting, siger en selvsikker Søren Svinth Vandel.

Det solide fodfæste i den hjemlige muld har fået Restudys ophavsmand til at spejde mod især England og gøde jorden for en kapitaltilførsel til Herning-virksomheden.

– Vi har helt klart været mest aktive i Mellemøsten og har været på en del ture til Dubai. Vi har stadig en del møder og kommunikation i regionen, men har for nyligt rettet vores fokus mod London, siger Søren Svinth Vandel, der oprindeligt er tømreuddannet.
Går nu på millionjagt

I juni tager Restudy-holdet til den britiske hovedstad for at holde en række investormøder med nogle af de store aktører inden for global undervisning.Her forventer Søren Svinth Vandel at støbe kuglerne til det næste niveau for iværksættervirksomheden, der er klar til at gå i investormarkedet for at hente mellem 5 og 10 millioner kroner i frisk kapital.

Udrulningen af Restudy kan ske gennem skalering til enkelte lande/regioner, men øjnene hos den 38-årige stifter er målrettet fokuseret på at blive global.

– Visionen er enkel. Vi skal have de bedste lærere derud, hvor der er mest brug for dem, og uddannelse til alle. Det er bestemt muligt, lyder det fra Søren Svinth Vandel.

Ifølge iværksætteren viser ny data, at otte ud af ti elever i grundskolen og ungdomsuddannelserne opgiver at lave deres lektier. Det tal er Restudy parat til at nedbringe med sine over 1500 indlæringsvideoer.

Klippet er produceret af: TV2 Business