Vi har fået ny hjemmeside. Vi har arbejdet hårdt på at forbedre din oplevelse på Restudy. Oplever du fejl eller mangler på siden, kan du trykke på Support-knappen nederst til højre.

Et platform til Flipped Classroom

Om Flipped Classroom på Restudy

[row]

[col span__sm=”12″]

Artiklen er kopiret fra andersschunk.dk og er oprindelig skrevet af:

[/col]

[/row]
[row]

[col span__sm=”12″]

Videoplatformen Restudy er udover et stort arkiv af nye, danskproducerede undervisningsvideoer, også en videoplatform, hvor vi som lærere kan uploade vores egne videoer. Det giver rigtig god mening at blande professionelle videoer med lærerproducerede videoer på samme platform. På den måde kan vi supplere Restudys videoer med vores egne, når vi gerne vil uddybe et emne lidt mere, eller når vi gerne vil relatere en af Restudys videoer til et konkret forløb i vores undervisning.

De lærerproducerede videoer, der ligger på Restudy er en ekstra ressource, som vi kan benytte i vores undervisning. Både vi lærere og vores elever er via UNI·login koblet til Restudy, når vores skole har købt adgang. Det betyder, at vi kan lave online forløb, som vi tilpasser bestemte klasser og elevgrupper. Alle forløb kan indeholde videoer, quizzer, powerpointpræsentationer og andre materialer, som eleverne kan bruge i forberedelsen og undervisningen. Vi kan både uploade videoer til Restudy fra vores computer og fra vores mobile enheder. Vi gør det ved at gemme en video, som vi gerne vil dele med eleverne lokalt på vores enhed for så at logge ind og uploade på Restudy via vores browser.

Når vi lægger vores videoer på Restudy, får videoen, som på alle andre platforme, en unik placering på nettet. Det betyder, at vi får en URL-adresse til vores video, så vi også kan dele vores video uafhængigt af Restudys platform. Det kunne være på skolens intranet, en blog, sociale medier eller andre steder, hvor kolleger eller elever skal tilgå videoen.

Hør her Restudys CEO Søren Vandel fortælle lidt mere om platformen og deres forhold til Flipped Classroom.

[ux_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=m-AJG3mK-lk”]

[/col]

[/row]

SAMARBEJDET MED ALINEA
Restudy begyndte i 2015 et samarbejde med undervisningsforlaget Alinea. Rigtig mange skoler har adgang til Alineas undervisningsportaler, og når vi har det, kan Restudys videoer og quizzer bruges sammen med de forløb, som Alineas redaktører og forfattere har lavet. Tanken er, at videoerne og quizzerne kan bruges som introduktion for et forløb på eksempelvis Alineas danskportal eller som supplement til opgaverne i timen.

UPLOAD TIL RESTUDY
Når vi uploader en video til Restudy, kan vi vælge, at videoen kun skal være synlig for os selv, at den også skal være synlig for vores klasse, eller at den skal være synlig for alle på Restudy. Det sidste vil vi gøre, når vi uploader generelle videoer, som vi tænker også kan komme andre lærere og elever til gavn. Sådan en video kategoriserer vi i Restudys arkiv, og kan blandt andet vælge at knytte videoen direkte til en af Restudys egne videoer.

MERE END 1400 VIDEOER
Restudy har mere end 1400 videoer liggende, som de selv har produceret i løbet af de sidste par år. Heraf er mere end 300 videoer rettet mod grundskolen. Restudys videoer er informerende videoer, der gennemgår emner, som er knyttet til de fleste af skolens fag. Underviserne på videoerne er alle lærere, der til daglig arbejder i skolen. Videoerne kan
vi som lærere bruge i undervisningsforløb, som vi selv sammensætter, men vi kan også bruge dem i relation til Alineas undervisningsportaler. Vores elever kan også selv klikke sig rundt i videoerne for at finde mere viden om et emne eller som forberedelse til en afgangsprøve eller eksamen.

FLAGMARKERING
En af de smarte funktioner ved Restudys videoplayer er, at vi kan inddele videoen i kapitler. Det gør vi, efter vi har uploadet vores video til portalen, ved at sætte flagmarkeringer i videoens tidslinje. Flagene markerer, at vi begynder at tale om noget nyt. På den måde får vi lavet en slags indholdsfortegnelse, så eleverne nemt kan overskue videoen. Det er en fordel, hvis eleverne har brug for at hoppe frem og tilbage i dele af præsentationen, som de eventuelt har brug for at få gentaget. Det samme har Restudy gjort i deres egne videoer.

FORLØB
Restudy har lavet en række forløb, som vi kan give eleverne for som lektier og som vi kan bruge som aktivitet i timen. Et forløb er sammensat af blandt andet videoer og quizzer, som eleverne kan arbejde med trin for trin. Vi kan også lave vores egne forløb, som vi kan bygge op af videoer og quizzer, som Restudy har lavet, som vi selv laver og som andre lærere har lagt frit på Restudy.

QUIZZER
Udover videoer kan vi også udgive quizzer på Restudy. Quizzerne kan bruges til at aktivere eleverne og til at teste deres viden om et emne. En quiz kan bygges op af forskellige slags spørgsmål, der enten kan udformes som multiple choice, af spørgsmål hvor eleven skal sætte svar i rigtig rækkefølge, eller af spørgsmål, hvor tomme felter skal udfyldes. Til hvert spørgsmål kan vi knytte livliner, der f.eks. henviser til en video med yderligere forklaring. Restudy har allerede lavet en lang række quizzer, der passer til deres egne videoer.

Nyhedsbrev

Kontakt

Teglvænget 29
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk