Min første oplevelse med et virtuelt klasseværelse

virtuelt klassevaerelse - blog

Nedlukning af Danmark stiller krav til alle!

Restudys virtuelle klasseværelse er en oplagt mulighed for at holde klassen opdateret på de igangværende forløb, mens Danmark er lukket ned. Først og fremmest – og det var også min fornemmelse hos eleverne – er det rart at høre og se hinanden igen i sådan en ufrivillig karantæne. Også selvom det er virtuelt. Man skal ikke underkende det relationelle aspekt i et virtuelt klasseværelse, idet det i et vist omfang kan give lærere og elever en fortsat følelse af kontakt.

Online undervisning, som et godt alternativ

I og med teknikken spiller 100% i Restudys virtuelle klasseværelse, er det ikke et problem at have 38 elever eller 30 elever for den sags skyld koblet på, som var tilfældet i to af mine virtuelle klasseværelser forrige uge. Restudys virtuelle klasseværelse formår at gøre det nemt og smidigt at bibeholde og varetage denne relation til eleverne.

Ingen elever havde problemer med at komme ind. At der kun er et link, som eleverne skal forholde sig til, er klart et plus. Inde i det virtuelle klasseværelse er det nemt at uploade præsentationer, som danner udgangspunkt for timerne. Det gælder ligeledes funktionen delte noter, der hos mig fungerede som min virtuelle tavle. Eleverne kunne blot kopiere mine delte noter ind deres egne notater eller skrive dem over i et hæfte. Jeg anvendte fx i mit virtuelle klasseværelse med 5.klasserne også fotos fra Rom, som er knyttet til Kejser Augustus tid. Dette muliggør dermed, at man i Restudys virtuelle klasseværelse kan levere et ret realistisk billede af, hvordan undervisningen i klasseværelset ville foregå.

Så når man er så udfordret med it, som jeg kan være, er det dejligt at have et virtuelt værktøj, som er så brugervenligt og enkelt. At hver eneste funktion har en relevans, og kan inddrages og bruges. At teknikken og setup´et muliggør at tage sin normale undervisning ind i en virtuel verden. Dette øger blot Restudys virtuelle klasseværelses relevans, og gør undervisning væsentlig nemmere i denne tid.

Kæmpe JA TAK herfra!

Indlæg skrevet af: René Bank
Underviser/lærer på Kornmod Realskole

rene-virtuelt-classroom1 - online undervisning - restudy

Nyhedsbrev

Kontakt

Nørre Voldgade 21 3.-4. sal
1358 København K
Danmark

CVR: 32562078
Email: vandel@restudy.dk