Musikteori – Alt fra det basale til den skriftlige eksamen

Musikteori omhandler alt om musikkens grundsten. Samtidig er forløbene en hjælp til dig, som ønsker at blive klogere på alt teori bag musikken, samt have en bedre forståelse for musikkens verden. På www.restudy.dk finder du nu flere videoer om faget. Med hjælp fra den dygtige musiklærer Kristian Bay, kommer vi omkring det basale, og den skriftlige eksamen på A-niveau.

Musikteori for begyndere

Basal musikteori giver dig en god viden til at forstå og arbejde med faget musik. I vores videoer får du forklaret diverse teorier, hvor vi i samarbejde med Kristian Bay kommer omkring emner som:

Skriftlig Musik eksamen på A-niveau

Den skriftlige eksamen er bestående af to delprøver (Musikteori 1 og Musikteori 2) Disse delprøver omhandler analyse og musikalsk udsættelse. Du har sammenlagt fem timers prøvetid.

I vores video-forløb finder du diverse videoer, der tager udgangspunkt i de forskellige opgaver. Her kigges der på forskellige emner, som du skal besvare til din eksamen. Dette er en hjælp til dig, som ønsker at være bedst muligt forberedt til den skriftlige eksamen i musik på A-niveau.

Til din eksamen vil du ikke kunne nå at berøre alle musikalske emner. Du skal derfor blot forberede dig i den musik, du skal til eksamen i, og i de emner, som du har fået undervisning i. Nedenfor ser du de opgaver, du vil blive præsenteret for til din eksamen:

Den skriftlige eksamen bestået

En eksamen i musik er bestående af en mundtlig og skriftlig del. Der gives én karakter for den skriftlige prøve og én karakter for den mundtlige prøve. Her gives karakteren for den skriftlige del ud fra en helhedsbedømmelse. Med udgangspunkt i den skriftlige prøve kan du her læse, hvilke elementer, der lægges vægt på:

  • Din vokale/instrumentale arbejde, i samarbejde med din teori forståelse
  • Din rytmisk analyse, her med fokus på notationspraksis og partituraopstilling
  • Din musikalske analyse

Gode råd til dig, som skal til den skriftlige eksamen i musik

En eksamen er for mange, noget man ønsker at være godt forberedt til. Med lidt gode råd på vejen og et godt gå-på-mod vil uden tvivl hjælpe dig på vej mod en god eksamen. I forhold til den skriftlige prøve i musik anbefaler vi følgende:

  • Vælg på forhånd, hvilken opgave du ønsker at besvare i Teori 2, da det er den del, som fylder mest i den skriftlige del
  • Læs dine noter grundigt, samt se vores videoer omkring basal musikteori, så er du godt forberedt
  • Sikre dig, at du er forberedt på kravene til din besvarelse, samt hvordan eksamen foregår
  • Forbered dig godt på emner i Teori 1 og Teori 2. Læs op på de emner, du finder svære
  • Snak med din lærer, hvis der er emner, du er i tvivl om, har spørgsmål til den kommende eksamen eller andre øvrige spørgsmål

Andre relevante videoer

Som en hjælp til dig, som søger mere viden indenfor området eller hjælp mod eksamens angst, kan vi anbefale følgende forløb:

  • Wienerklassik (Musikhistorien i 1750’erne)
  • StudyMind (Hjælp til forebyggelse og bekæmpelse af eksamens angst)

Derudover finder du også mange andre spændende forløb og videoer, som kan være en hjælp i din skolegang, samt sikre at du er endnu bedre forberedt til kommende eksamener. Find alle vores forløb uden kategorien ”FAG”.

God fornøjelse.

Nyhedsbrev

Kontakt

Teglvænget 29
7400 Herning
Danmark

CVR: 32562078
Email: info@restudy.dk