Sådan fandt jeg lektiehjælp til mit barn

Torben Klosterby - Sådan fandt jeg lektiehjælp til mit barn

Hverdagen kan i mange familier være presset på tiden. Forældrene kan have sent fri fra arbejde, hvor det kan blive et kapløb mod tiden at få serveret aftensmad, kørt børnene til deres fritidsaktiviteter og meget andet. Og hvad med børnenes lektier? Nogle vil måske sidde med følelsen af, at de ville ønske, at de kunne hjælpe deres børn mere.

Ikke nok timer i døgnet

Hjemme hos familien Klosterby kommer Torben ofte sent hjem fra arbejde. Han er ofte hjemme fra arbejde efter kl. 17 alt afhængig af trafikken. Han føler ikke, at der nok timer i døgnet til at give hans søn Mathias den rette hjælp og støtte til lektierne. Efter han kommer hjem fra arbejde, skal der straks forberedes aftensmad til familien, og efter de har spist, og inden han får set sig om, er Mathias på vej ud af døren til hans fritidsaktiviteter. Torbens holdning er positiv omkring, at Mathias bruger de fleste aftener i ugen på hans fritidsaktiviteter, da han mener det er vigtigt, at hans søn dyrker hans interesser, og bruger hans krop. Når Mathias kommer hjem sidst på aftenen, er både ham og Torben trætte, og det kan derfor være svært at give lektierne den fulde opmærksomhed, selvom Torben rigtig gerne vil.

Lektierne bliver sværere og sværere

Torben siger “I takt med at Mathias bliver ældre og ældre, og går et klassetrin op for hvert år, bliver lektierne også sværere for ham. Lektierne kan fra tid til anden drille ham en del nu, og han har derved brug for mere af min hjælp”.

Med familiens travle hverdag havde Torben svært ved at kunne afsætte den rette tid til lektierne, og samtidig syntes han også det er vigtigt at have tid sammen med hans søn, hvor det ikke handlede om lektielæsning.

Hvordan får vi bedre tid sammen?

I erkendelse af familiens dilemma om, hvordan de får løst Mathias´ behov for hjælp til lektierne og samtidig have bedre tid sammen, begyndte Torben at lede efter alternativer til lektiehjælpen. Torbens første tanker var først rettet mod privatundervisning til Mathias. Men for familien Klosterby var privat undervisning ikke en mulighed, hvis Mathias også skulle have mulighed for at fortsætte med hans fritidsaktiviteter.

Jeg var ikke sikker på, vi havde råd til begge dele, og efter flere overvejelser vejede Mathias’ fritidsaktiviteter tungest på vægtskålen” siger Torben.

En dag ved frokostbordet på Torbens arbejde overhørte han sin kollega tale om videoundervisning som lektiehjælp til hans datter, som de har haft gode erfaringer med derhjemme. Torben fandt emnet interessant, og tænkte at det kunne være en mulig løsning på deres situation. Efter en søgning på nettet fandt Torben video-undervisningsportalen, Restudy.                               

Den rigtige løsning for os

“Mathias har prøvet Restudy i et stykke tid nu, og er blevet rigtig glad for at bruge det. Efter jeg fandt Restudy på nettet, var jeg overbevist om, at det kunne være et hjælpe værktøj, som kunne hjælpe os. Med professionelle og passionerede undervisere samt materiale, som er baseret på Mathias´ pensum i skolen og alle de andre muligheder, var jeg slet ikke i tvivl om udbyttet for os”, siger Torben.

Torben fortæller endvidere, at Mathias og ham har en aftale om, at Mathias ser nogle videoer om eftermiddagen, når lektierne driller, inden Torben kommer hjem. Mathias bruger endvidere quizzerne til videoerne han ser, for at teste om han har forstået emnet. Når Torben kommer hjem fra arbejde, kan han forholdsvis hurtigt hjælpe Mathias med det sidste, hvis der er behov for det.

Hvis Mathias har behov for ekstra hjælp om eftermiddagen, har han brugt tutorsiden på Restudy. På tutorsiden har Mathias kunne stille spørgsmål til lærere, som er tilknyttet til det fag, som Mathias har behov for hjælp i, og fået sin hjælp den vej igennem.

“Jeg syntes vi har fået mere styr på vores lektielæsning og dermed løst vores dilemma. Derved har vi også bedre tid sammen bagefter, og får mere kvalitets tid sammen” siger Torben.

Hvis du finder video-undervisning lige så interessant som familien Klosterby, kan du læse mere om video-undervisningsportalen her.