Få hjælp til at håndtere eksamensangst

Har du hørt om App’en ’Eksamensparat’?

StudyMind v. Anna Stelvig har udviklet app’en Eksamensparat. App’en indeholder råd og øvelser, der hjælper med at dæmpe eksamensangst, præstere bedre og få et godt eksamensforløb.

Hvad er eksamensangst, og hvorfor er det vigtigt at arbejde med den?

Eksamensangst er den angst, der opstår i forbindelse med en eksamen. Den almindelige nervøsitet kan være en fordel, idet den skærper din opmærksomhed og får dig til at anstrenge dig mere, og dermed yder du en bedre indsats, men for mange studerende er det desværre sådan, at nervøsiteten og spændtheden tipper over og bliver til eksamensangst.

I eksamensperioden er det ganske normalt, at den elever har negative tanker og bekymringer omkring eksamen. De negative tanker kan være svære at slippe af med, og forplanter sig ofte også i kroppen som nervøsitet og usikkerhed, hvilket påvirker ens præstation negativt til eksamen.

Studerende skal lære at styre tankerne i en anden retning. Målet er at stoppe den onde cirkel og starte en god cirkel i stedet, så den studerende kan gå styrket til eksamen. Men de er ikke kun tankerne, der skal arbejdes, med også kroppens reaktioner skal inddrages i arbejdet med eksamensangst. Gennem blandt andet vejrtrækningsøvelser og afspændingsteknikker kan de studerende lære at sænke deres alarmberedskab og finde større ro og styrke i eksamensperioden.

App’en Eksamensparat

App’en Eksamensparat giver eleverne adgang til en række psykologiske øvelser, tips og råd til før, under og efter eksamen. App’en indeholder 30 øvelser fordelt på 9 forskellige temaer, bl.a. ”Perfektionisme”, ”Nervøs under eksamen”, ”Sov godt”, ”Stop bekymringer”, “Skriveblokeret”, “Stress af” m.fl.

Jeg ser det som en stor fordel, at alle elever – og ikke kun dem, som har eksamensangst – kan downloade en app, hvor de kan få hjælp til at håndtere pressede situationer. Der er øvelser til alle, og eleverne kan selv finde frem til de øvelser, der passer bedst til dem.” –

Lisa Knapp, Studievejleder Aalborg Katedral skole

Vil du vide mere?

Se en kort video med Anna Stelvig fra StudyMind, hvor hun præsenterer app’en Eksamensparat og dens muligheder og funktioner. Denne præsentation er især målrettet studievejledere og undervisere / undervisningsinstitutioner og fortæller, hvordan app’en kan hjælpe studerende med eksamensangst m.m.

Lærere og Studievejledere får med Eksamensparat mulighed for at:

  1. Anvende app’ens øvelser, tips og råd som supplement til skolens nuværende tiltag
  2. Forstå og støtte nervøse elever, så de får en god eksamen eller skriveproces
  3. Skabe et sprog omkring den gode eksamensoplevelse

App’en Eksamensparat indeholder råd og øvelser, der altid er lige ved hånden og som hjælper eleverne med at:

  1. Dæmpe eksamensangst, præstere bedre og få et godt studieliv.
  2. Booste tro på egne evner
  3. Tage kontrol over perfektionisme
  4. Stresse af, sove godt, holde fokus, m.m.
  5. Få mere kropslig ro og sikkerhed
  6. Planlægge en god eksamensperiode

Hjælp til at hente app’en “Eksamensparat”

Besøg siden www.studymind.dk eller besøg din App Store Google Play versionen eller IOS-versionen (iPhone). Vi gør opmærksomme på at der vil være køb i app’en.

Nyhedsbrev

Kontakt

Nørre Voldgade 21 3.-4. sal
1358 København K
Danmark

CVR: 32562078
Email: vandel@restudy.dk