Dansk iværksætter vil indtage udlandet med undervisningens Facebook

Søren S. Vandel
Artiklen er kopiret fra Finans.dk og er oprindelig skrevet af:


Danske Restudy, der leverer online undervisning, nærmer sig en stor investering, så nye markeder kan erobres.

Efter seks års opstart med fokus på det danske marked er online læringsportalen Restudy nu klar til at gå efter de store markeder uden for landets grænser.
Relaterede Artikler

En investering udefra på op mod 100 mio. kr. skal drive væksten, og pengemænd i både Dubai, Jordan og London har fået øjnene op for den danske online-læringsportal.

Restudy fakta

»Vi siger, vi godt kunne tænke os at være undervisningens Facebook, og det bliver man ikke for 10 mio. kr. – hvis det skal tages globalt med det samme kræver det en større pose penge,« siger Søren Vandel, stifter og direktør i Restudy, og fortsætter.

»Men størrelsen af investeringen kommer an på dem, vi taler med. Nogle af dem, vi er i kontakt med i London nu, er i 100 mio. kr. klassen, så skal vi dog også afgive en stor del af virksomheden.«
Lars Seiers nye millionprojekt skal få dig til at huske, hvad du har lært

Interessen fra de udenlandske investorer kommer bl.a. efter Restudy har vundet en international pris for sit koncept.
Studiet hvor Restudys undervisningsvideoer optages. Sitet har over 1.500 klip. Foto: PR

Restudy har fra sin opstart gået efter at lave en platform, som er nem at ekspandere til nye markeder, men da selve produktet, de sælger, er undervisning på eget sprog, vil det kræve i omegnen af otte mio. kr. at producere fuldt indhold til et nyt marked.

»Forhåbningen er at lave det på tre store sprog –engelsk, arabisk og spansk, for så rammer vi store dele af markedet. Der skal noget tilpasning i forhold til pensum, men det ville åbne for meget på én gang,« siger Søren Vandel.
Her er scenen, hvor dit livsværk kan blive til guld eller goodbye på 6 minutter

På grund af investeringsbehovet virker penge udefra dog også nødvendigt for Restudy. Virksomheden har nemlig kæmpet med underskud gennem flere år.

Regnskabet for i fjor viser dog endelig et lille plus, samtidig med at omsætningen nu har nået lejet omkring syv mio. kr.

Det er bl.a. den nye aftale med Egmont-ejede Alinea, der det seneste år har hjulpet Restudys resultat frem til et plus. Samtidig har virksomheden på ledelsesniveau sagt farvel til en medstifter og efterfølgende skåret strategien til med fokus udelukkende på undervisning.